הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי העוף:
700 גר'חזה עוף
2 גבעולי בצל ירוק
1 פלפל אדום מתוק
5 גבעולי כוסברה
3 שיני שום
1 ביצה
כף קורנפלור
חצי כפית מלח ומעט פלפל לבן
כף סוכר או 2 כפות דבש
כפית ג'ינגר
לרוטב:
שלוש כפות של אבקת קרי אדום או שני כפות של קרי אדום
פחית חלב קוקוס (200 מ"ל)
שתי שיני שום
בצל בינוני אחד קצוץ דק
כף סוכר
רבע כפית צ'ילי גרוס או אבקה
כפית ג'ינגר טרי
אופן ההכנה
יש לטחון את העוף עם ג'ינגר, בצל ירוק,פלפל אדום, שום וכוסברה.
לאחר מכן יש להוסיף את שאר המרכיבים.
המסה תיצא דביקה ובעדינות ליצור כדורים קטנים.
לחמם שמן עמוק במחבת עמוקה , להחליק את הכדורים פנימה ולהנמיך את האש.
כאשר הקציצות מקבלות מקבלות צבע זהוב להוציאם מהשמן ולהניחן על נייר סופג.
לרוטב: לחמם מעט שמן במחבת לטגן את הבצל והשום להוסיף את הקרי,חלב הקוקוס,הג'ינגר,סוכר,והצ'ילי, ולבשל על אש נמוכה עד למירקם סמיך.
להוסיף את כדורי העוף המטוגנים ולהקפיץ עוד כשתי דקות.
ההגשה היא בקערה עמוקה ולקשט בטבעות בצל ירוק ומעט בוטנים קצוצים...בתאבון
מגיש:
מקור: אסייתי עם שינויים קלים
שתף את המתכון