הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי העוף:
1 חזה עוף גדול
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל בינוני
1 ביצה
1 כפית גדושה אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת מרק עוף
6 כפות קמח מצות (או יותר)
פלפל שחור גרוס
מלח
לרוטב:
1 בצל קצוץ דק
1/2 1 כפות אבקת מרק עוף
קופסה קטנה - רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
כפית שטוחה כמון
מעט מלח
סוכר (על סיר גדול
כמה כפות
לא להיבהל
ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול)
פלפל שחור גרוס
מים
2-3 כפות קמח
או יותר (להסמכת הרוטב)
אופן ההכנה
לכדורי העוף:
לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (עדין) על הפומפיה (או לרסק הכל במעבד מזון).
להוסיף תבלינים + ביצה + קמח מצות.
לרוטב:
לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח).
כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי).
לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב.
לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים
. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים.
הערות:
הכי טעים עם חלה
לטבול ברוטב ולאכול.
מגיש:
מקור: סופי
שתף את המתכון