הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם תפוחי אדמה
3 גבעולי כרישה
מעט חמאה
1 חב' פטריות יער (ירדן), קצוצות גס
4 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מקררים וקולפים.
2. קוצצים את הכרישה ומטגנים על אש נמוכה עם החמאה, עד שהכרישה מתרככת מאוד (לפחות 1/4 שעה). מגבירים את האש ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד כ7- דקות, עד שהפטריות מזהיבות וכל הנוזלים מתאדים.
3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומתבלים במלח ופלפל.
4. צרים מהפירה עיגולים קטנים וממלאים בתערובת הפטריות
5. מגלגלים את הכדור בתוך פירורי הלחם.
6. מחממים את השמן ומטגנים את הכדורים עד שיזהיבו. מניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
ניתן לשלב בארוחה חלבית, מגישים חם עם שמנת חמוצה או בארוחה בשרית, כתוספת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון