הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי (קציצות הסויה)
200 גר' פתיתי סויה לאחר התפחה שווה ערך ל 800 ג"ר בשר
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה
4-5 שיני שום
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם או קמח מצה
2 כפות קורנפלור
חצי כפית רסק פלפל חריף (עריסה)
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף
לרוטב:
1 בצל
2 כפות שמן זית
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח, פלפל, אבקת מרק בטעם עוף, רוטב סויה.
אופן ההכנה
1. משרים את פתיתי הסויה בכמות גדולה של מים רותחים לכעשרים דקות.
2. מסננים, סוחטים, טוחנים במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה. מרסקים במעבד המזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום ומעבירים גם אותם לקערה. מוסיפים את הביצים, פרורי הלחם, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב.
3. משמנים קלות 2 צלחות פיירקס גדולות ושטוחות, שיכולות להיכנס גם למיקרוגל וגם לטוסטר אובן. צרים בידיים רטובות כעשרים קציצות, ומחלקים אותן בין שתי הצלחות. מכניסים את הצלחת הראשונה למיקרוגל לכ-7 דקות, עד שהקציצות מתגבשות, ובינתיים מחממים את הטוסטר אובן לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מעבירים את הקציצות לטוסטר אובן לכ-5 דקות נוספות, ובינתיים מכניסים למיקרוגל את הצלחת השניה, לאותו תהליך.
בזמן שהקציצות נאפות, מכינים את הרוטב.
אופן הכנת הרוטב
1. מטגנים את הבצל בשמן הזית בתוך סיר נמוך עד להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים יחד עוד מספר דקות. מכניסים את הקציצות לסיר, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עוד כ15-20 דקות. (לבדוק תוך כדי בישול שכל הקציצות מכוסות ברוטב).
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון