כוסמת, או קאשה בלשון אשכנז, הייתה פעם מנה שעלתה על שולחנו של כל בית...אני זוכר את סבתי ז"ל מבשלת את הכוסמת ומוסיפה רוטב מצלי הבשר, היה טעים מאוד. אמי שניסתה לשחזר את הטעם לא הצליחה בזה. brהכוסמת מקורה ממרכז אסיה ומיובאת מארה"ב וקנדה. הכוסמת אינה דגן כמקובל לחשוב אלה פרי מהצמח שלו עלים רחבים ומיצרים ממנו קמח. br br br br
|
|
כוסמת, או קאשה בלשון אשכנז, הייתה פעם מנה שעלתה על שולחנו של כל בית...אני זוכר את סבתי ז"ל מבשלת את הכוסמת ומוסיפה רוטב מצלי הבשר, היה טעים מאוד. אמי שניסתה לשחזר את הטעם לא הצליחה בזה. brהכוסמת מקורה ממרכז אסיה ומיובאת מארה"ב וקנדה. הכוסמת אינה דגן כמקובל לחשוב אלה פרי מהצמח שלו עלים רחבים ומיצרים ממנו קמח. br br br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
סיר כבד ואטום
קערית פלסטית
2 בצלים קלופים וחתוכים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל בנדיבות
1 כף סוכר או דבש
1/2 ק"ג בקר טחון
1 חב' אטריות ביצים דקות או רחבות
1/2 כוס עדשים חומות או ירוקות (לא אפונה, ולא עדשים כתומות)
3 כוסות כוסמת
עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ לעיטור (אופציה)
אופן ההכנה
. מאדים בסיר את הבצלים עם מחצית מהשמן עד שיזהיבו, מוסיפים את הבשר עם התבלינים ומפוררים במזלג תוך חימום עד שגם הבשר מאבד את אדמומיותו.
2. מעבירים לקערה, להמתנה, ומחממים בסיר את שארית השמן. מוסיפים את האטריות ומאדים בסיר את שארית השמן. מוסיפים את האטריות ומאדים אותן בשמן ובסוכר, עד שהן מתרככות מעט ומזהיבות באופן בלתי אחיד. יש לבחוש מעט במהלך הטיגון.
3. בינתיים שוטפים את הכוסמת והעדשים בתוך קערה מלאת מים פושרים. משפשפים אותם בתוך המים, בכעין פעולת-כביסה נעימה. שופכים את מי השטיפה וחוזרים על התהליך עם מים נקיים פעמיים-שלוש.
4. מוסיפים לסיר האטריות את הבצל והבשר ואת הכוסמת והעדשים, מסוננים ממים. מאדים מעט תוך בחישה ללא תוספת נוזלים, ואז ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את המים הרותחים, כך שיהיו בגובה ס"מ מעל לחומרים שבסיר.
5. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה עד למינימום ומבשלים 25 דקות. כדאי להניח לתבשיל לעמוד כשהוא מכוסה. בסיר לחץ - משך הבישול הוא 15 דקות.
6. מעטרים (אם רוצים) בבצל ירוק קצוץ או בעירית קצוצה.
תוספות ותבלינים אפשריים לסיר כוסמת ואטריות (להכניס אל הסיר בשלב 2 בהכנה):
אפשר להמיר כוסמת באורז.
מגיש:
מקור: תפוז
שתף את המתכון