הוראות הכנה
מרכיבים
לכופתאות
300 גרם חזה הודו מנוקה וחתוך לפרוסות עבות
300 גרם בשר תחתון הודו מנוקה מגידים וחתוך לפרוסות עבות
300 גרם בצל
2 פיתות
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל לבן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 ביצים
למרק הפטריות:
1 סלסלה פטריות שמפניון טריות (אפשר להחליף בפטריות שמפניון משומרות-חתיכות
קופסה קטנה)
1 בצל קטן קצוץ דק
מעט שמן זית לטיגון
6 כוסות מים
6 כפיות גדושות אבקת מרק פטריות מוקרם (קנור)
2 כפות אבקת קורנפלור מומסות בחצי כוס מים קרים
מעט מלח ופלפל לבן לפי הטעם (לטעום כאשר המרק מוכן)
כף אבקת מרק בצל (לא חובה).
אופן ההכנה
הכנת התערובת לכופתאות:
להשרות את הפיתות במים עד שיתרככו לגמרי להוציא ולסחוט היטב.
לטחון את שני סוגי בשר ההודו בשני שלבים (גס ואח"כ דק)
לטחון את הבצל ואח"כ את הפיתות הסחוטות.
להעביר לקערת המערבל ולערבב היטב. להוסיף 2 ביצים (לערבב בכלי נפרד ואז להוסיף) להוסיף פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל.
לערבב היטב לתערובת אחידה.
להכניס למקרר לחצי שעה (בינתיים מכינים את המרק)
הכנת המרק:
בסיר 3 ליטר להוסיף שמן זית (כ-3 כפות) ולטגן את הבצל עד השחמה קלה.
להוריד מן הפטריות את הרגל ולפרוס לפרוסות (במעבד המזון) ואח"כ לריבועים קטנים
להוסיף לבצל המושחם ולטגן , תוך ערבוב , דקה אחת.
להוסיף מים ואבקת מרק פטריות מוקרם לערבב ולבשל עד רתיחה.
להוסיף תמיסת הקורנפלור במים לתוך הרוטב הרותח, לערבב ולחכות עד שיסמיך.
לבדוק את התיבול ולהוסיף מלח ופלפל לבן לפי הטעם.(אפשר גם אבקת מרק בצל- לפי הטעם)
בשול הכופתאות:
להוציא את התערובת הכופתאות מן המקרר. ליצור כופתאות בגודל כדור גלידה, ולהכניס למרק הרותח,
לאחר שכל הכופתאות הוכנסו למרק, להביא לרתיחה ולהקטין את האש ולבשל בסיר מכוסה חלקית 20 דקות. (הכופתאות מוכנות כאשר הן צפות)
לאכסן את הכופתאות במקרר עם מרק הפטריות.
להגשה אפשר להפריד את הכופאות מן המרק ולהשתמש במרק כרוטב לתוספת
(ת"א או אורז או פסטה)
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון