הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו גבינת כנען
2 כוסות סולת
3 ביצים
קליפת לימון מגוררת
קמצוץ מלח
200 גרם פירורי לחם
100 גרם חמאה
להגשה: שמנת חמוצה ואבקת סוכר
אופן ההכנה
1. מועכים את הגבינה בתוך קערה
2. מוסיפים חלמונים, סולת, קליפת לימון מגוררת וקמצוץ מלח. מערבבים היטב ומניחים בצד למשך כשעה לפחות
3. מזהיבים בסיר רחב פירורי לחם בחמאה
4. מקציפים היטב חלבונים ומוסיפים אותם בזהירות לתוך עיסת הגבינה
5. מרתיחים כמות נדיבה של מים בסיר גדול. יוצרים כופתאות בעזרת ידיים רטובות - כדי שלא יידבקו - וזורקים אותן למים. הן מוכנות כשהן צפות
6. מגלגלים אותן בתוך הסיר עם פירורי הלחם
7. מגישים עם שמנת חמוצה והרבה אבקת סוכר מעל
מגיש:
מקור: עופר ורדי - על השולחן
שתף את המתכון