הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
6 תפו"אד
2-3 ביצים
קמח כמה שלוקח/ לפסח ניתן להשתמש בקמח מצה
למלית:
500 ג"ר כבד עוף חתוך לאונות
2 בצלים חתוכים לרצועות
מלח פלפל לפי הטעם
לציפוי:
פרורי לחם או קמח מצה
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1.מבשלים תפוחי אדמה במים עד שהם רכים, מקלפים ומועכים לפירה. כאשר
מתקרר מוסיפים קמח וביצים כדי ליצור בצק רך אבל לא מאוד דביק או
נוזלי.
2.בנתיים מרתיחים סיר גדול עם מים.
3.במחבת מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את הכבד ומתבלים מטגנים
כ 3 דקות לצד מוציאים ומסננים משמן מקררים וחותכים לקוביות
4.לוקחים עם היד חופן מהבצק, שמים במרכז חתיכת כבד ומעט בצל וסוגרים
לכדור (די גדול, בערך 1-2 סמ מסביב לכבד).
5.שמים את הכדורים בעדינות במים ומבשלים עד שיצופו.
6.מוציאים ומעבירים לקערה עם פרורי לחם או קמח מצה מגלגלים כמהה עד שיצופה
7.במחבת עם מעט שמן או מרגרינה משטגנים את הכדורים מכל צדדיהם כמו שניצל
מוציאים בעדינות מפזרים מעל עוד קצת בצל מטוגן ובתאבון
מגיש:
מקור: טניה
שתף את המתכון