הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ק"ג תפו"א מבושלים בקליפה או שאריות של פירה
1-2 כוס קמח בערך
מלח,פלפל שחור.
ביצה
2-3 כפות שמן צמחי
למילוי:
¼ ק"ג בשר טלה או בקר טרי טחון
קופסא פטריות פרוסות דק
בצל סגול קצוץ דק
מלח,פלפל שחור,פלפל אנגלי ופפריקה מתוקה.
שמן זית
לטיגון הכופתאות: קמח
3ביצים ופרורי לחם.
שמן לטיגון עמוק.
אופן ההכנה
לקלף ולמעוך את תפו"א לערבב עם הביצה השמן והתבלינים
להוסיף לאט לאט את הקמח עד שיצא בצק אחיד ורך קצת דביק.
להכניס למקרר סגור בניילון נצמד.
בינתיים להכין את המילוי: לטגן בקצת שמן זית את הבשר תוך כדי ערבוב להסיף את הבצל
ולהמשיך לטגן עד שהבשר מחליף צבע. להוסיף את הפטריות והתבלינים להמשיך לטגן
עד שהנוזלים יעלמו מהמחבת.(אפשר להוסיף קצת פרורי לחם למילוי)
להוציא מהמקרר את הבצק לחלק לכדורים בגודל פינג פונג . לעשות חור בכל כדור מצד אחד
למלא עם המילוי ולסגור את הכדור בעדינות. לשטח משני הצדדים בזהירות כל כדור.
להניח על מגש מקומח
לחמם את השמן במחבת עמוק (אפשר בסיר טיגון חשמלי)
בקערה לערבב את הביצים עם קצת מלח ושמן צמחי
בקערה שניה לפזר את פרורי הלחם
לטבול את הכדור בביצה במהירות , לא יותר מדי, להעביר לפרורי הלחם לפזר מכל הצדדים.
להכניס לשמן רותח . לטגן עד שיזהיב . להניח על נייר סופג.
להגיש חם עם סלט ירוק.
אפשר להכין מגוון של מילוי גם חלבי עם ירקות שורש וכו.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון