הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס קמח + 2 כפות קמח
50 גר` חמאה חתוכה קטן או מחמאה
2 כפות מים רותחים
1 ביצה
למלית:
4 תפוא"ד מקולפים מבושלים ומומחים לפירה
1/4 כוס עירי קצוצה
1 בצל גדול פרוס לקוביות ומטוגן עד הזהבה
5 חצאי דגי מטיאס פרוסים לרצועות דקות
להגשה
ביצי סלמון אדום לקישוט -לא חובה
בצל מטוגן
אופן ההכנה
לבצק
1. לתוך קערה גדולה לנפות 1 כוס קמח ולהוסיף את קוביות החמאה (מרגרינה). להוסיף מים רותחים ולערבב היטב. לצנן מעט. להוסיף ביצה, שוב לערבב. להוסיף שתי כוסות קמח נותרות (להתחיל מכוס וחצי ואם יש צורך - להוסיף עוד). ללוש עד לקבלת בצק גמיש אך נוקשה יחסית. לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
2. בזמן שמרדדים את החלק הראשון, מומלץ להחזיק את שאר החלקים מכוסים תחת מגבת לחה לשם מניעת התייבשות. לרדד כל חלק לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס או כל כלי נוח אחר. על אמצע העיגול להניח ככף מלית, להדק היטב את הקצוות. מתקבלת צורה של חצי ירח. את כל הוורניקי המוכנים להניח על מגש גדול מקומח קלות.
3.למילוי
לקלוף 5 תפוא"ד (רצוי אדומים) ולבשלם כ 20 דקות מיבשים וממחים אותם לפירה גרגירי
ומוסיפים את העירית, פורסים את דגי המטיאס לכ 20 פרוסות בכל עיגול ורניקי מניחים כף מהמילוי וחתיכת דג מלוח
4. מרתיחים מים בסיר גדול, וממליחים מעט. מכניסים את הווריניקי לתוך המים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות או עד שיצופו על פני המים. להוציא את הוורניקי בעזרת כף מחוררת
5. מסדרים בצלחת ומפזרים מעל כף ביצי סלומון או בצל מטוגן
במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים לפירה
(ניתן לטגן את הכיסונים במקום לבשלם)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון