כיסונים ידועים בכל העולם: הקרעפלך היהודי ממזרח אירופה, רביולי איטלקי, כיסונים סיניים, בצקים ממולאים שונים בכל עדות ישראל. ישנם מרשמים שונים ומגוונים וכן סוגי מילוי רבים: מתוקים, בשריים ומחית תפוחי אדמה. אחד מסוגי הקרפלעך הידועים ביותר הוא הידוע עם מילוי פירה של תפוחי אדמה והמעוטר בבצל מטוגן. שמו המקורי של כסון זה הוא וורניקעס בקרב יוצאי רומניה ופירוגן בקרב יוצאי רוסיה.המיוחד בבצק הוא שהוא עשוי בעצמו מפירה של תפוחי אדמה. לכן, הוא טעים יותר, נוח לעיבוד ולרידוד ווהדיאטה שתחכה למחר.
|
|
כיסונים ידועים בכל העולם: הקרעפלך היהודי ממזרח אירופה, רביולי איטלקי, כיסונים סיניים, בצקים ממולאים שונים בכל עדות ישראל. ישנם מרשמים שונים ומגוונים וכן סוגי מילוי רבים: מתוקים, בשריים ומחית תפוחי אדמה. אחד מסוגי הקרפלעך הידועים ביותר הוא הידוע עם מילוי פירה של תפוחי אדמה והמעוטר בבצל מטוגן. שמו המקורי של כסון זה הוא וורניקעס בקרב יוצאי רומניה ופירוגן בקרב יוצאי רוסיה.המיוחד בבצק הוא שהוא עשוי בעצמו מפירה של תפוחי אדמה. לכן, הוא טעים יותר, נוח לעיבוד ולרידוד ווהדיאטה שתחכה למחר.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
כוס קמח
חצי כוס פירה ללא תוספות
ביצה
קורט מלח
מים
למילוי:
פירה של תפוחי אדמה (4 תפוחי אדמה מעוכים)
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם.
בצל מטוגן
אופן ההכנה
מכינים בצק גמיש מכל החומרים. מוסיפים מים וקמח , בהתאמה עד ליצירת בצק רך.
מרדדים על משטח מקומח וקורצים עיגולים בעזרת כוס שתיה עגולה. מניחים בטבור כל עיגול בצק כפית של מילוי. מהדקים את הכיסן לצורת חצי ירח.
מבשלים את הכיסונים בסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות עד שהכיסונים צפים. מגישים עם בצל מטוגן או בלעדיו.
לא: לא לתבל במיני תבלונים כמו אבקת מרק, לא לאפות ולא לטגן.
ניתן למלא גם במילוי בשר מבושל טחון, כבד קצוץ וגם עם גבינה לבנה מתוקה או דובדבנים מקונפיטורה.
לזכור: העיקר בבצק הוא הפירה מתפוחי האדמה.
מגיש:
מקור: מזרח-אירופה
שתף את המתכון