הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לרוטב:
קופסת שזיפים משומרים מגולענים;
2 כפותסוכר חום;
מעט סויה;
ג'ינג'ר טרי/יבש;
בליל קורנפלור;
יין אדום מתוק;
צ'ילי יבש,
חומץ רגיל.
חומרים למילוי:
750 גרם כבד עוף קצוץ לפיסות קטנות;
מעט גי'נג'ר טרי,
מעט שום;
1 כף סויה;
בצל ירוק,
כוסברה;
פטריות
מלח ופלפל.
חומרים לבצק שמרים:
½ ק"ג קמח;
25 גרם שמרים טריים (10 גרם יבשים);
מלח,
מים פושרים;
25 גרם מרגרינה רכה.
עלי ביבי לקישוט
ביצה להברשה
אופן ההכנה
אופן ההכנה לרוטב: טוחנים את השזיפים עם הנוזל ושמים בסיר עם כל החומרים ומרתיחים, מכפים (=עם כף מוציאים את הקצף), מנמיכים את האש וטועמים ומשלימים טעמים. קושרים עם בליל קורנפלור במידת הצורך
הכנת המילויי:
מערבבים את כל חמרי המילוי ומשהים כשעתיים
מכינים את בצק השמרים ע"י לישה של כל החומרים יחד מספר דקות עד לקבלת בצק רך אך לא דביק. משאירים לתפיחה עד שמכפיל את נפחו.
מוצאים את האויר מהבצק....משטחים לעלה דק קורצים עיגולים של כ-10 ס"מ (צלחת מנה ראשונה). מניחים במרכז מהמילויי וסוגרים הייטב כמו שק (צרור) יש להקפיד על הסגירה.
מברישים בביצה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180°c על נייר אפיה.
עד שמשחים יפה ( כ-30 דקות)
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון