הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג קמח לבן מנופה
1-ביצה
4-כוסות מים
1-כפית מלח
מילוי בשר:
1-קילוגרם בקר טחון
4-בצל קצוץ
4-שיני שום כתושות
1-כפית פלפל שחור טחון
½-כפית פלפל חריף יבש וטחון
1-כפית גרגירי כוסברה טחונה
1-כפית מלח(לטעום ולהוסיף אם יש צורך ביותר)
¼-כוס מים
מילוי גבינה:
500-גרם צפתית מלוחה
250-גרם כנענית/טוב טעם
250-גרם גבינה בולגרית
2-חלמונים
1-כפית קמח
אופן ההכנה
לערבב מלח ב 4 כוסות קמח, להוסיף ביצה ומים.
ללוש בכף לישה בקערת המערב לבצק אחיד ודביק מעט.
להוסיף בהדרגה עוד 1 כוס קמח, לכסות במגבת נקיה ולהניח ל-30 דקות.
לקמח משטח עבודה, להוציא את הבצק ולעבוד איתו, ללוש כ 5 דקות(להוסיף קמח לפי הצורך, שלא יהיה דביק), לכסות שוב ל 30 דקות.
לחזור פעם נוספת על פעולת הלישה,הבצק צריך להיות קשה מאד.לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כשעתיים.
לתבל את הבשר, ללוש היטב כמה דקות עד שכל התבלינים יתפזרו באופן שווה, להוסיף גם את המים ולשמור במקרר כשעתיים.
מילוי גבינה: לרסק בקערה את כל הגבינות, להוסיף חלמונים וקמח וללוש.
לקמח משטח עבודה, להוציא את הבצק מהניילון, לחלק ל 4 חלקים בעזרת סכין ולרדד כל חלק בנפרד במערוך לעלה דק..בערך רבע ס"מ עובי .
בעזרת כוס ליצור עיגולים, לאסוף את שאריות הבצק, ללוש ולהניח בצד.
למלא את עיגולי הבצק בכפית מילוי, גבינה/ בשר ולהדק באצבעות את שולי הבצק בצורת ירח.
לחזור על פעולת המילוי גם עם שאריות הבצק.
לצורך בישול כיסוני הבשר..להרתיח 2 ליטר מים בסיר בינוני, להוסיף ½ כפית מלח ושתי שני שום לא קלופות, להוסיף בכל פעם 20 כיסונים (לא להעמיס) ולבשל כ-5 עד 7-דקות עד שיצופו למעלה. להוציא בעזרת כף מחוררת ולהעביר לכלי הגשה, לפזר מעל פלפל שחור טחון ולהגיש חם.
אותו עיקרון בישול גם לכיסוני הגבינה אבל, לא מוסיפים מלח ופלפל, אפשר להוסיף שמנת חמוצה לאחר שמעבירים לכלי הגשה.
אפשר להקפיא ולבשל מתי שרק תרצו ללא צורך בהפשרה.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון