חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כיסוני בשר/גבינה("חינקלי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"חינקלי" גרוזיני מפורסם בהרבה מדינות, טעים ומיוחד. brאפשר למלא בבשר בקר או בגבינה, להקפיא ולשמור עד חודש ימים.
כיסוני בשר/גבינה("חינקלי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"חינקלי" גרוזיני מפורסם בהרבה מדינות, טעים ומיוחד. brאפשר למלא בבשר בקר או בגבינה, להקפיא ולשמור עד חודש ימים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג קמח לבן מנופה
1-ביצה
4-כוסות מים
1-כפית מלח
מילוי בשר:
1-קילוגרם בקר טחון
4-בצל קצוץ
4-שיני שום כתושות
1-כפית פלפל שחור טחון
½-כפית פלפל חריף יבש וטחון
1-כפית גרגירי כוסברה טחונה
1-כפית מלח(לטעום ולהוסיף אם יש צורך ביותר)
¼-כוס מים
מילוי גבינה:
500-גרם צפתית מלוחה
250-גרם כנענית/טוב טעם
250-גרם גבינה בולגרית
2-חלמונים
1-כפית קמח
אופן ההכנה
לערבב מלח ב 4 כוסות קמח, להוסיף ביצה ומים.
ללוש בכף לישה בקערת המערב לבצק אחיד ודביק מעט.
להוסיף בהדרגה עוד 1 כוס קמח, לכסות במגבת נקיה ולהניח ל-30 דקות.
לקמח משטח עבודה, להוציא את הבצק ולעבוד איתו, ללוש כ 5 דקות(להוסיף קמח לפי הצורך, שלא יהיה דביק), לכסות שוב ל 30 דקות.
לחזור פעם נוספת על פעולת הלישה,הבצק צריך להיות קשה מאד.לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כשעתיים.
לתבל את הבשר, ללוש היטב כמה דקות עד שכל התבלינים יתפזרו באופן שווה, להוסיף גם את המים ולשמור במקרר כשעתיים.
מילוי גבינה: לרסק בקערה את כל הגבינות, להוסיף חלמונים וקמח וללוש.
לקמח משטח עבודה, להוציא את הבצק מהניילון, לחלק ל 4 חלקים בעזרת סכין ולרדד כל חלק בנפרד במערוך לעלה דק..בערך רבע ס"מ עובי .
בעזרת כוס ליצור עיגולים, לאסוף את שאריות הבצק, ללוש ולהניח בצד.
למלא את עיגולי הבצק בכפית מילוי, גבינה/ בשר ולהדק באצבעות את שולי הבצק בצורת ירח.
לחזור על פעולת המילוי גם עם שאריות הבצק.
לצורך בישול כיסוני הבשר..להרתיח 2 ליטר מים בסיר בינוני, להוסיף ½ כפית מלח ושתי שני שום לא קלופות, להוסיף בכל פעם 20 כיסונים (לא להעמיס) ולבשל כ-5 עד 7-דקות עד שיצופו למעלה. להוציא בעזרת כף מחוררת ולהעביר לכלי הגשה, לפזר מעל פלפל שחור טחון ולהגיש חם.
אותו עיקרון בישול גם לכיסוני הגבינה אבל, לא מוסיפים מלח ופלפל, אפשר להוסיף שמנת חמוצה לאחר שמעבירים לכלי הגשה.
אפשר להקפיא ולבשל מתי שרק תרצו ללא צורך בהפשרה.
בתיאבון.
מגיש: רינת ספיר
מקור: ביתי
שתף את המתכון