הוראות הכנה
מרכיבים
מלית טונה:
טונה מקופסא קטנה (כרצונכם שמן/מים)
בצל בינוני
שתי עגבניות בינוניות
כף רסק עגבניות
ביצה קשה
1-2 כפות מיונז
כפית מלח
מלית תרד:
250 גר' תרד מבושל במים, סחוט היטב
200 גר' גבינה לבנה קשה (צפתית, פטה) 5% שומן
כפית מלח
קורט סוכר
חלמון ביצה
1-2 כפות קמח
שומשום
1 ביצה טרופה למרחיה
מלית תירס:
300 גר' שימורי תירס גרגרים מסוננים
כוס קמח
100 גר' מרגרינה (מי שלא אוהב כשר יכול להשתמש בחמאה)
2 כוסות חלב (או מים)
2 בצלים בינוניים קצוצים מוזהבים (טיגון קל בשמן)
כפית מלח
½ פלפל לבן
אופן ההכנה
מלית טונה:
1. קולפים וקוצצים דק את הבצל
2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות
3. מסננים את הטונה ומפוררים
4. מרסקים את הביצה (רסק גס)
5. בקערה מערבבים את כל החומרים כולל רסק עגבניות מיונז ומלח ( אם העיסה דלילה מידי
ניתן להוסיף 1-2 כפות קמח)
6. ממלאים את ה"אמפנדה" מחוררים במחט עבה למניעת התבקעות
7. מטגנים או אופים (חום בינוני 20-25 דקות)
מלית תרד:
1. מועכים בקערה את הגבינה
2. חותכים את התרד
3. מוסיפים את חלמון הביצה, הסוכר והמלח (אם העיסה דלילה מוספים קמח)
4. ממלאים את ה"אמפנדה" מחוררים במחט עבה למניעת התפוררות
5. מורחים בביצה טרופה מפזרים זרעוני שומשום
6. מטגנים או אופים (חום בינוני 20-25 דקות)
מלית תירס:
1. בקלחת רחבה שמים את הקמח ויוצקים את החלב/מים תוך כדי בחישה מהירה, מבשלים על
להבה בינונית (מכינים רביחה) עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים את המרגרינה/חמאה
ובוחשים עד שהיא נמסה, מסירים מן האש.
2. מוסיפים את גרגרי התירס לעיסת הקמח, מערבבים
3. מוסיפים את הבצלים מערבבים
4. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם
5. בוחשים עד שנוצרת עיסה אחידה
6. ממלאים את ה"אמפנדה" מחוררים במחט למניעת התבקעות
7. מטגנים או אופים (חום בינוני 20-25 דקות)
בתיאבון !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון