הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ק"ג קמח חיטה לבן בהיר
1 כף מלאה של שמרים יבשים
375 מ"ל מים פושרים
1 כף שטוחה של אבקת אפייה
½ כף סוכר
1 כפית מלח
למלית:
3 פרוסות פסטרמה בעובי ½1 ס"מ
3 בצלים גדולים קצוצים
1 קופסא פטריות שמפיניון
½ כפית פלפל לבן
½ כפית כמון
1 כפית אבקת מרק
לציפוי
¼ כוס רוטב צילי חמוץ מתוק
אופן ההכנה
1.ממיסים את השמרים והסוכר במים פושרים ומערבבים עם הקמח ואבקת האפיה.
2.לשים עד שהבצק אחיד וחלק ומניחים בצד מכוסה במגבת ל-½ שעה.
3.מכינים שני "נחשים" ארוכים ובוצעים מהם עיגולים, מרדדים בעזרת מערוך
וממלאים לאחר מכן במלית הבצל והפסטרמה.
4.מניחים חתיכת פסטרמה ומעט בצל במרכז העיגול ומהדקים כלפי מעלה עד קבלת קונוס
לוחצים בעדינות לקבלת כדור
5.יש לאדות את הכופתאות בסיר אידוי כ 8 דקות או לטגן בשמן עמוק עד הזהבה ולהגיש חם.
הכנת המלית:
קוצצים את הפסטרמה עד דק ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
קוצצים את הבצל ומטגנים עם מעט שמן והתבלינים, במחבת רגילה, על אש נמוכה עד שהוא מתחיל להשחים.
קוצצים את הפיטריות יחד עם הבצל עד לאידוי הנוזלים והשחמת הפיטריות מוסיפים את כפית אבקת המרק ומטגנים תוך עירבוב 3 דקות
מערבבים ומניחים להתקרר לחם החדר
לציפוי
מגלגלים כל כדור ברוטב צילי חמוץ מתוק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון