הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
4 כוסות קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
1 כפית שמן תירס
1/4 כפית מלח
מים ליצירת בצק חלק אך נוקשה
מילוי מקורי:
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 קילו בשר טחון
1 כף חמאה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כפית מלח
למילוי כשר:
1/2 קילו תפוא"ד מבושלים ומקולפים מעוכים לפירה
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד השחמה
1 כף חמאה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כפית מלח
לרוטב:
2 ליטר יוגורט או חצי כוס טחינה מדוללת
2 כפות קורנפלור מעורבב ב1/4 כוס מים
מעט מלח
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס קוסברה/פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות חמאה
אופן ההכנה
1. מוסיפים לקערת המיקסר קמח, שמרים, ושמן, מלח ומתחילם לעבד
2. מוסיפים ראשית כוס אחת מים ומוסיפים אט אט עד שמיתקבל בצק מוצק שאינו נצמד לקערת העירבול
3. מעמידים את הבצק מכוסה בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה
למילוי:
במחבת מכינים את חומרי המילוי בטיגון תוך פרור המרכיבים בעזרת מזלג עד שהבשר משחים
ומניחים לקרור לחום החדר
לעיצוב הברק:
1.לוקחים מהבצק כדור טניס ומניחים על משטח עבודה מקומח וליפתוח אותו לעובי דק
של 0.2 מ"מ כמו רביולי(ניתן להעבירו במכונת פסטה)
2.חותכים מהבצק עיגולים באמצעות כוס קפה טורקי או חותך בצק בגוגל 3 ס"מ
3.ממלאים 3/4 כפית בשר/תפוא"ד במרכז ומקפלים את העיגול וסוגרים את הבצק תוך הידוק הקצוות ולחיצת ציפורן ולהדביק יחדיו את קצוות הפרסה שנוצרה ומסדרים על תבנית אפיה מצופה בנייר אפיה
4. בסיר מרתיחים על אש קטנה יוגורט,ומוסיפים לו את הקורנפלור תוך עירבוב תמידי מוסיפים מלח וממשיכים לבשל עד קבלת רוויחה. (במקום אפשר רוטב טחינה דלילה)
5. מנמיחים את האש ומוסיפים את הכיסונים לבישול של 10 דקות על אש נמוכה
6. מוציאים לצלחת הגשה עמוקה עם הרוטב
7. במקביל על מחבת עם החמאה מטגנים לשתי דקות 4 שיני שום כתושות
1/4 כוס קוסברה/פטרוזיליה קצוצה דק
8. שופכים מעל השיש ברק.
9. אוכלים בעודו חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון