הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם בצק עלים קפוא.
4 תפוחים חמצמצים גדולים.
3 כפות מים.
2 כפות סוכר.
כפית קינמון.
חלבון ביצה.
אופן ההכנה
לקלף את התפוחים, לנקותם ולחתוך לריבועים.
לבשל את התפוחים עם המים, הסוכר והקינמון, על להבה נמוכה כ-20 דקות (עד שיתרככו לגמרי).
לבחוש עד קבלת מחית אחידה.
לרדד את הבצק על משטח מקומם ולקרוץ עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ.
להניח כף ממחית התפוחים במרכז כל עיגול.
לטרוף קלות את החלבון.
למשוח את הבצק שמסביב למלית בחלבון בעזרת מכחול.
לקפל כל עיגול בצק לשניים מעל המלית.
להדק היטב את השוליים.
להניח את הכיסונים על דף אפיה לח ולמשוח על צידם העליון בחלבון.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך 30 דקות או עד הזהבה.
להגיש חם או פושר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון