הוראות הכנה
מרכיבים
ללחם:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג לחם מלא
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-3 כוסות מים (פשוט להרגיש את הבצק)
לצזיקי
400 מ"ל יוגורט
200 מ"ל שמנת או (קוט'ג לקבלת גבשושיות)
4 שיני שום כתושות
2 מלפפונים ירוקים
2 מלפפונים במלח
1 כף גבעולי שמיר קצוץ
1 כפית עלי נענע קצוצים
מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית (להזלפה מעל)
1 כף צנובר קלוי (לפיזור מעל)
אופן ההכנה
ללחם:
1.לנפות את הקמח קערת מיקסר ולערבב את כל המרכיבים היבשים לקערה.
2.להוסיף מים תוך כדי ערבוב וללוש כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מותר לשנות את כמות המים בזמן הלישה כדי לקבל בצק טוב (מזג אוויר וסוג הקמח)
3.לקמח קערה גדולה ולהניח בתוכה את הבצק לתפיחה של כ-30 דקות, או עד שיכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה ובטריות השמרים). את הקערה לכסות במגבת רטובה.
4.בגמר הטפיחה לחבוט בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוציא אותו מהקערה.
5.לחצות את הבצק לארבע ולעשות מכל חלק (כיכר בצק) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחקים גדולים האחד מהשני ולכסות שוב במגבת. ולהתפיח לעוד 30 דקות
6.כ-10 דקות לפני תום התפיחה להדליק את התנור (במצב טורבו) על חום 200 מ"צ.
7. לפני שמכניסים לתנור לחרוץ על חלקו העליון של הלחם X, בעזרת סכין חדה ומשוננת למרוח ביצהאו לפזר קמח יבש על הלחם
8. מכניסים לתנור בתחתיתו תבנית עם מים ולהכניס את תבנית הלחם לכ 40 דקות עד אשר הוא שחום קלות לבדיקת סיום האפיה באמצעות נקישה על תחתיתו שמניבה צליל חלול עמום. אבל לא מזיק להציץ קודם ולבחון את הצבע.
9.מוציאים את הלחם לרשת לקירור לחם החדר
לצאזיקי:
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מגררים את המלפפונים על מגרדת גסה ומסננים מנוזלים
מוסיפים את השמיר ושאר החומרים מערבבים עם שאר המרכיבים ומערבבים היטב
עד קבלת עיסה אחידה.
להרכבת המנה:
1. לוקחים את הלחם (בחום החדר) ועם סכין משוננת מסירים לו בעדינות את הראש המכסה
כ 2 ס"מ מגוף הלחם.
2. בעזרת כף מרוקנים את תוכן הלחם בזהירות תוך הקפדה להשאיר לדופנו 1.5 ס"מ דופן
3. ממלאים כל כיכר לחם בצאזיקי קר מעל מטפטפים כפית שמן זית ומעט צנוברים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון