הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים יהיו עפ"י העונה וההרכב הנבחר
בחלק מהטיפים ההתיחיסות היא למרכיבים מסויימים
אופן ההכנה
לסלט שמורכב מנקטרינות, קיווי, ליצ'י משומר , תפוז, בננה, מלון ואבטיח, אפשר גם אננס טר
(ובשום אופן לא תפוחים ואגסים) הטיפ הוא
הסירופ שמוסיפים לו
מבשלים בסיר 1 כוס סוכר, 3 כוסות מים ומעט תמצית הדרים (מי זהאר) או כוכבי אניס (אם אוהבים) עד שהסוכר נמס.
מצנניםן ומקררים היטב. מטביעים את הסלט בסירופ הקר ומגישים.
לשלב בסלט דבר מפתיע מתוק כמו תמרים או צימוקים , מלבדם - הפירות הרגילים (הדרים, קיווי , תותיםפ)
הרוטב יורכב מהרבה מיץ הדרים ויין פורט. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים
סלט פירות עדיף להגיש מייד , מבלי להשהות מפני שהמראה הרענן שלו חשוב אפילו יותר מספיגת הטעמים
קולפים (אפשר בקולפן ירקות) 2 מנגו גדולים ומאחסנים במקרר, מערבבים 1 מיכל יוגורט, 1 מיכל שמנת מתוקה לא מוקצפת ו-1 שקיק סוכר וניל ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה, כשהפרי ממש קר, חותכים את המנגו לקוביות בגודל 1 ס"מ, יוצקים עליו את הרוטב ומגישים מייד.
אפשר גם עם פרי אחר ואפשר את הרוטב על כל סלט פירות רב-גוני
סלט ממלונים, אגסים ענבים, משמש, אפרסקים, תותים, פירות יער - מתבלים ביין מוסקט ובמיץ מלימון אחד, אפשר להחליף את המוסקט בליקר כלשהו, משהים 2-3 שעות במקרר לפני
ההגשה.
סלט פירות של קיץ יכיל מנגו, אפרסקים קלופים, שזיפים, בננות , ואולי מעט תפוחים, אבל העניין יהיה בתיבול :
תמצית וניל טבעי וליקר אפרסקים (לא שום ליקר אחר, אפשר להשהותו עד שעה לפני ההגשה.
להקפיא מנגו בעונה שלו - ולשלוף אותו ברגע שרוצים.
קולפים מנגו מגלענים ומקפיאים, כשמגי החורף קוטפים תפוזים ופומלות מפלטים אותם ומקפיאים
כשרוצים סלט - מצרפים תפוחים לא קלופים (מזן חרמון או גרני סמיט) ומעט צימוקים, מערבבים ולא מוסיפים שום דבר, ומגישים.
שילוב של בננה ואפרסק , עם או בלי פירות אחרים עם התיבול :
קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון - שהבננות לא ישחירו, ועלי נענע.
בעונה ישתלבו יפה גם תותים.
סלט שהוא קומפוט (מתפקד כמשקה או כרוטב לעוגות)
1.5 ק"ג פירות יער קפואים או תותים, או שזיפים טריים מגולענים, או אפרסקים מגולענים בסיר.
מוסיפים 1 בקבוק יין אדום, 2 כוסות סוכר, 2 מקלות קינמון ומעט עלי נענע. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים 1/2 שעה. טועמים לבדיקת מתיקות ומתקנים לפי הצורך, לקרר ולהגיש בקערית עם קרם פרש, או טוחנים ואז מתקבל רוטב טוב לגלידת וניל, או מוסיפים הרבה קרח ומשתמשים כמשקה.
אם מעדיפים טעמים לימוניים על פני הקינמון אפשר להוסיף לסיר לימובנים פרוסים ולוותר על מקלות הקינמון.
לפרוס דק (כמו קרפצ'יו) אננס טרי או אפרסק לבן ןמגולען
במכתש ועלי , או במערוך, לרסק נענע טרייה ומעט סוכר - עד שהסוכר הופך ירקרק ולח.
לפזר את הסוכר על פיסות הפרי הדקיקות , ולהגיש מייד.
ועוד אפשרויות( להתייחס לכל אחת בנפרד) :
לשידרוג סלט פירות - להוסיף טיפות חומץ בלסמי.
להוסיף חתיכות קטנות של אננס ופפיה מיובשים.
להוסיף צימוקים, תאנים ן-1/4 כוס ברנדי שבו הושרו קודם לכן התאנים והצימוקים.
להוסיף אגוזים ושקדים.
להכין רוטב לסלט מריון ודבר, להוסיף גרנולה.
תות ובננה - להוסיף להם סוכר, שמנת קינמון ונענע.
מגיש:
מקור: ויי נט
שתף את המתכון