הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם איטריות קדאיף (יש להשיג בקונדיטוריות טובות, או במרכולים - במקפיא, יש מתוצרת יוון)
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת ריקוטה מפוררת
110 גרם פיסטוק חלבי (לא קלוי או מומלח, טבעי)
לסירופ:
1 ליטר מים
250 גרם סוכר
2 פסים של קליפת לימון
מקל קינמון
מחבת
מגש/צלחת גדולה
כף עץ
אופן ההכנה
1. מכינים את הסירופ: מכניסים את כל חומרי הסירופ לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב
מצננים ומניחים בצד
2. מערבבים את האיטריות עם החמאה, עד שהן שבורות מעט וספוגות היטב בחמאה
3. מניחים שכבה של איטריות על קרקעית של מחבת (כשני שליש מהכמות)
4. מפזרים מלמעלה את גבינת הריקוטה המפוררת
5. מפזרים מעל את יתרת האיטריות, ומהדקים היטב
6. מטגנים 8-10 דקות מעל להבה בינונית
7. משחררים את דפנות הכנאפה מן המחבת
8. מניחים מעל המחבת (במקום מכסה) צלחת גדולה או מגש הופכים בתנועה מהירה ובטוחה את הכנאפה על לצלחת
9. מחליקים מהצלחת או המגש חזרה למחבת להשחמה קלה של התחתית
10.מעבירים לצלחת הגשה, מגישים חם עם פיסטוק חלבי קצוץ מעל
טיפ: את הסירופ מגישים עם קנקנים קטנים אישיים, שכל אחד 'ישקה' את הכנאפה שלו כאוות נפשו
11. גירסה אחרת אותה ניסיתי, לא פחות טובה:
להרכיב את שכבות הכנאפה בתבנית שנכנסת לתנור.
לאפות בחום של 180 מעלות כרבע שעה, או עד שפני המאפה מזהיבים
להוציא מהתנור, וכשזה עוד חם - לשפוך על הכנאפה את כל כמות הסירופ
להניח לסירופ להיספג היטב באיטריות, ולצנן מעט
לחתוך למנות, ולהגיש פושר עם הרבה פיסטוקים קצוצים מלמעלה
12. בתיאבון
מגיש:
מקור: ידידים מנצרת
שתף את המתכון