חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כנפי עוף מושחמות מתוך מאסיה באהבה של רות סירקיס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כנפי עוף מושחמות מתוך מאסיה באהבה של רות סירקיס
כנפי עוף מושחמות מתוך מאסיה באהבה של רות סירקיס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כנפי עוף מושחמות מתוך מאסיה באהבה של רות סירקיס
הוראות הכנה
מרכיבים
כנפי עוף מושחמות מתוך מאסיה באהבה של רות סירקיס
1 ק"ג כנפי עוף מנוקות וחצויות במפרק
חצי כוס שמן
מישרה:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין
2 כפות חומץ אורז
רבע כפית פלפל לבן (לא שמתי)
רוטב:
1 כפית ג?ינג?ר טרי מגורר
חצי כפית שום כתוש
2 כפות רוטב צ?ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה כהה (מרוכז)
4 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ אורז
מלח/פלפל
1 כפית קורנפלור
קישוט:
גרגירי שומשום
עלי ריחן
קוביות קטנטנות של פלפל אדום או גמבה
אופן ההכנה
1.מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה ובוחשים היטב. מוסיפים את הכנפיים והופכים כדי שיכוסו היטב. מניחים לשעה.
2.מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הכנפיים מכל הצדדים עד הזהבה. מוציאים מהמחבת.
3.מוסיפים למחבת את כל חומרי הרוטב חוץ מהקורנפלור. מביאים לרתיחה ומחזירים את הכנפיים. הופכים אותן בתוך הרוטב.
4.מקטינים את הלהבה, מכסים במכסה וממשיכים לבשל עוד 10 דקות, או עד שבשר הכנפיים מוכן. בודקים בנעיצת מזלג ואם יש צורך ממשיכים לבשל עוד קצת.
5.מערבבים את הקורנפלור עם שתי כפות מים. מגבירים את האש ומביאים את הרוטב שבמחבת לרתיחה חזקה. יוצקים פנימה את הקורנפלור ובוחשים בזמן שהרוטב מסמיך.
6.זורים על הכנפיים המושחמות גרגירי שומשום, מקשטים בעלי ריחן (אני ויתרתי - לא מתה על בזיליקו) וקוביות גמבה אדומה.
הערות שלי:
הפעם הכנתי כמו שכתוב. עם הטיגון והכל. בפעם הבאה אני מתכוונת לאפות את הכנפיים בתנור ורק אז להמשיך בבישול בתוך הרוטב. פחות שמן ופחות לכלוך מסביב. אני בטוחה שיוצא טעים באותה מידה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ניצנה גרי מתוך ספרה של רות סירקיס
שתף את המתכון