הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג קמח לבן מנופה
15 גרם שמרים יבשים (1 כף)
100 גרם חמאה רכה או מרגרינה
1/2 כוס שמן שמן קנולה
1 כף שטוחות מלח דק
1 כף שטוחה תבלין מאחלב (10 גרם)
כוס ורבע מים פושרים
לקישוט:
1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים
150 גרם שומשום (1 כוס)
אופן ההכנה
במכתש ועלי כותשים את המאחלב עד שמתקבלת משחה - חשוב לא לקצר את התהליך שכן אז המאחלב יהיה מר ולא טעים.
בקערת המיקסר עם וו הגיטרה שמים את הקמח, החמאה, משחת המאחלב והשמרים. מערבלים עד שהתערובת נעשית פירורית.
מוסיפים את השמן והמלח ומערבלים כחצי דקה נוספת.
מוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבל בצק מעט דביק. אם המרקם של הבצק יחסית יבש, מוסיפים חצי כוס מים נוספת.
מעבירים את הבצק לקערה רחבה. מכסים אותה במגבת ומתפיחים את הבצק לפחות כשעה.
מניחים בצלחת עמוקה את השומשום ובצלחת נפרדת את הביצה הטרופה.
לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור טניס, ומרדדים לנקניק יחסית דק (בערך בעובי של חצי ס"מ).
חותכים את הנקיק לרצועות באורך 12 ס"מ לערך. מהדקים את הקצוות של כל רצועה זה לזה ומניחים על מגש.
חוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק.
מברישים את החישוקים בביצה וטובלים אותם בשומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות על תוכנית טורבו 25-28 דקות (העוגיות צריכות לצאת בצבע זהוב כהה עד צבע חום ובמרקם פריך. אם הן לא פריכות, אפו אותן כמה דקות נוספות).
מצננים ומעבירים לקופסא (עדיף מפח) אטומה. נשמר עד חודש וחצי.
מגיש:
מקור: סבתא
שתף את המתכון