הוראות הכנה
מרכיבים
5כוסות קמח
2כוסות חלב
1כוס שמן
1כוס מים פושרים
2כפות מרגרינה בטמפ' החדר
(אפשר חמאה במקום מרגרינה)
2כפות זיתים שחורים מעוכים
2כפיות שמרים יבשים
2כפיות סוכר
2כפיות מלח
1ביצה (את החלבון הלבן שמים בבצק ואת החלמון הצהוב מורחים על הכעכים לפני האפיה )
אופן ההכנה
1.צריך שהחלב יהיה פושר אבל לא חם מידי.
2.שמים בתוך החלב את הסוכר והשמרים ומערבבים היטב.
ומניחים ל15 דקות, עד שזה נהייה חוטים חוטים.
3.מסננים את הקמח לקערה גדולה.
4.עושים גומה ומוסיפים לשם את השמן, המלח, הביצה, החלב והמים הפושרים.
5.לשים את הבצק היטב עד שיהיה רך וגמיש
6.עושים כדור ומניחים להתפחה של שעה בחום.
7.אחרי ההתפחה לקחת חתיכות בצק ולגלגל אותם לעיגולים בגודל של קלמנטינה.
8.את העיגולים לשטח ולרדד בגובה של חצי ס"מ. למעלה למרוח קצת מרגרינה או חמאה
ולהוסיף זיתים מעוכים.לגלגל וליצור ביג'לה.
9.מורחים בצהוב הביצה
10. מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות עד שנהיה שחום למעלה. בערך 25 דקות בתנור.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון