חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כעכים של קארין גורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קעק שומשום (עוגיות מלוחות) brסוד הכעכים המלוחים
כעכים של קארין גורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קעק שומשום (עוגיות מלוחות) brסוד הכעכים המלוחים
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 קילו קמח
חצי שקית שמרית (25 גרם) או 3/4 כף שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
2 חב' מרגרינה מומסת, פושרת (400 גרם)
1 ורבע כוסות מים (300 מ"ל) תמי4
1 כף מלח
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
שומשום
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
2. מוסיפים מרגרינה מומסת, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד
(לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התיבשות,
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה
(הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס"מ וחותכים
לאצבעות באורך כ-10 ס"מ. מעגלים ומהדקים יחד את שני הקצוות לקבלת צורת טבעת.
5. מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית עם שומשום. טובלים כל עוגייה בביצה ומיד
בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית
מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
6. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון