חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כעכי שמרים בסוכר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לחג החנוכה ייתקבלו בברכה.
כעכי שמרים בסוכר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לחג החנוכה ייתקבלו בברכה.
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קמח
20 גרם שמרים טריים
1 כוס מים או חלב פושרים
חצי כפית מלח
שמן לטיגון
אבקת סוכר בשפע.
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים, ממתינים מעט. בינתיים מערבבים את כל היתר החומרים חוץ מהמים הנותרים , בהמשך מוסיפים לתערובת את כוס השמרים. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך, שניתן למתוח אותו.
להמשיך ללוש את הבצק תוך הוספת חצי כוס המים שנותרה. כשהבצק הומוגני, מכסים את הקערה במגבת ומניחים אותו להתפחה לפחות 3-4 שעות.
מחממים את השמן, לא על האש הגבוהה ביותר, כדי שלא יישרף.
לשים מחדש את הבצק, משמנים את הידיים ולוקחים כדור בגודל קלמנטינה, "מרדדים" אותו מעט בידיים שיהיה פחוס יותר, יוצרים בעזרת האצבעות חור באמצע כך שנוצר משהו דומה לדונאט, לא סימטרי.
זורקים מיד לשמן החם, מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב כמו סופגניה.
לטבול אותם מיד בקערה עם סוכר דק מאוד, טחון קצת במעבד, או אבקת סוכר
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון