הוראות הכנה
מרכיבים
25 גר' שמרים
1. כוס מים פושרים
1/2 ק"ג קמח מנופה
3/4 חב' מרגרינה
1/4 כוס שמן
1. כפית מלח
1. כפית סוכר
1/4 כפית תבלין מחלב
1 כף גדושה גרגירי אניס
לציפוי:
1. ביצה טרופה
200 גר' שומשום
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים במים פושרים ומניחים כ-3 דקות עד תסיסת התערובת
מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים במהירות, עד שמתקבל בצק אחיד, מניחים במקום חמים למשך שעה להתפחה.
קורצים מהבצק פיסות בגודל של אגוז פקאן,מגלגלים לרצועות באורך של 14 ס"מ וסוגרים לכעכים. שומרים על משטח משומן מעט.
טובלים כל כעך בביצה טרופה ובשומשום ומניחים בתבנית משומנת במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה. מתפיחים שוב כחצי שעה במקום חמים.
אופים בחום נמוך חצי שעה, מצננים ואופים שוב 10 דקות נוספות, הפעם בחום בינוני-גבוה. הכעכים יזהיבו ויהיו פריכים במיוחד.
מקררים היטב ומאחסנים בכלי אטום.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון