חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרובית אל באבור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני משתמש בטחינה היונה, היא מיוצרת בשכם ויש לה למרבה הפלא תעודת כשרות.
כרובית אל באבור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני משתמש בטחינה היונה, היא מיוצרת בשכם ויש לה למרבה הפלא תעודת כשרות.
הוראות הכנה
מרכיבים
כרובית מחולקת לפרחים בינוניים-קטנים
שמן צמחי לטיגון עמוק
טחינה גולמית
מלח
מלח לימון (אפשר מיץ לימון במקום)
מים קרים מאד
סומאק
אופן ההכנה
לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק .
לטגן במחזורים את הכרובית בשמן חם, עד לצבע זהוב, להוציא למסננת .
להכין טחינה: לערבב מים קרים עם מלח ומלח לימון בקערה גדולה. להוסיף לזה את הטחינה ולערבב. להוסיף מים קרים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. הסמיכות למתכון זה היא כשל שמנת מתוקה, דהיינו – די דלילה.
לקצץ הכרובית המטוגנת לחתיכות קטנות (½ ס"מ), לערבב עם הטחינה ולהוסיף סומאק. לקרר במקרר לפחות 30 דקות.
מגיש: קיבי
מקור: השף חוסאם עבאס ממסעדת אל-באבור
שתף את המתכון