הוראות הכנה
מרכיבים
כרובית מחולקת לפרחים בינוניים-קטנים
שמן צמחי לטיגון עמוק
טחינה גולמית
מלח
מלח לימון (אפשר מיץ לימון במקום)
מים קרים מאד
סומאק
אופן ההכנה
לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק .
לטגן במחזורים את הכרובית בשמן חם, עד לצבע זהוב, להוציא למסננת .
להכין טחינה: לערבב מים קרים עם מלח ומלח לימון בקערה גדולה. להוסיף לזה את הטחינה ולערבב. להוסיף מים קרים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. הסמיכות למתכון זה היא כשל שמנת מתוקה, דהיינו די דלילה.
לקצץ הכרובית המטוגנת לחתיכות קטנות (½ ס"מ), לערבב עם הטחינה ולהוסיף סומאק. לקרר במקרר לפחות 30 דקות.
מגיש:
מקור: השף חוסאם עבאס ממסעדת אל-באבור
שתף את המתכון