הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית גדולה לבנה (מופרדת לפרחים ללא הקנה)
2 כפיות אבקת מרק עוף
מים (בסיר גדול ורחב ) בגובה ½1 ס"מ מהתחתית
בצק בירה:
1 כוס קמח רגיל
½ כוס בירה לבנה ("מכבי")- הכמות נמדדת מתחת לקצף.
1 ביצה
1 כף שמן קנולה
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה סוכר
לקישוט:
2 כפות שמיר קצוץ דק
6 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
כלים:
תבנית פיירקס מלבנית 15X25 ס"מ.
אופן ההכנה
להפריד את הכרובית לפרחים גדולים ולהסיר את הקנה מכל אחד.
למלא מים בגובה ½1 ס"מ בסיר שטוח גדול (שיכיל את כל פרחי הכרובית בשכבה אחת).
להוסיף 2 כפיות מחוקות אבקת מרק עוף לבחוש ולהרתיח. כאשר המים רותחים , להוסיף את פרחי הכרובית בשכבה אחת על קרקעית הסיר (המים משמשים לאידוי ולא צריכים לכסות את הכרובית). להעביר לאש הכי קטנה , לכסות את הסיר ולהמשיך באדוי, בסיר מכוסה, במשך 15 דקות. לחמם את תנור האפייה לחום 180°c.
בינתיים אפשר להכין את בצק הבירה.
להכניס את החומרים למעבד מזון עם להב פלדה ולערבב עד קבלת עיסה אחידה. אפשר לדלל מעט ע"י הוספת כף בירה (אם יש צורך).
לשפוך את מי האדוי של הכרובית. להוציא את פרחי הכרובית בזהירות, לקרור על משטח עבודה (קרש חיתוך או כדומה).
לרסס שמן על התבנית ולפזר שכבה דקה ואחידה של סולת. לטבול את פרחי הכרובית בבצק הבירה ולסדרם בצפיפות בתבנית. לפזר מעל את השמיר והבזיליקום הקצוצים ומעט פלפל שחור טחון טרי.
לאפות בתנור (180°c) במשך כ-40-50 דקות , או עד שפני בכרובית משחימים יפה. להוציא מן התנור ולקרר על רשת מתכת במשך כ-5 דקות לפני ההגשה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון