חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרובית אפוייה במעטה בצק בירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה פשוט וקל. השמוש בבצק בירה (ראה להלן) יוצר מרקם מאחד ויפה לכרובית.
כרובית אפוייה במעטה בצק בירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה פשוט וקל. השמוש בבצק בירה (ראה להלן) יוצר מרקם מאחד ויפה לכרובית.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית גדולה לבנה (מופרדת לפרחים ללא הקנה)
2 כפיות אבקת מרק עוף
מים (בסיר גדול ורחב ) בגובה ½1 ס"מ מהתחתית
בצק בירה:
1 כוס קמח רגיל
½ כוס בירה לבנה ("מכבי")- הכמות נמדדת מתחת לקצף.
1 ביצה
1 כף שמן קנולה
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה סוכר
לקישוט:
2 כפות שמיר קצוץ דק
6 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
כלים:
תבנית פיירקס מלבנית 15X25 ס"מ.
אופן ההכנה
להפריד את הכרובית לפרחים גדולים ולהסיר את הקנה מכל אחד.
למלא מים בגובה ½1 ס"מ בסיר שטוח גדול (שיכיל את כל פרחי הכרובית בשכבה אחת).
להוסיף 2 כפיות מחוקות אבקת מרק עוף לבחוש ולהרתיח. כאשר המים רותחים , להוסיף את פרחי הכרובית בשכבה אחת על קרקעית הסיר (המים משמשים לאידוי ולא צריכים לכסות את הכרובית). להעביר לאש הכי קטנה , לכסות את הסיר ולהמשיך באדוי, בסיר מכוסה, במשך 15 דקות. לחמם את תנור האפייה לחום 180°c.
בינתיים אפשר להכין את בצק הבירה.
להכניס את החומרים למעבד מזון עם להב פלדה ולערבב עד קבלת עיסה אחידה. אפשר לדלל מעט ע"י הוספת כף בירה (אם יש צורך).
לשפוך את מי האדוי של הכרובית. להוציא את פרחי הכרובית בזהירות, לקרור על משטח עבודה (קרש חיתוך או כדומה).
לרסס שמן על התבנית ולפזר שכבה דקה ואחידה של סולת. לטבול את פרחי הכרובית בבצק הבירה ולסדרם בצפיפות בתבנית. לפזר מעל את השמיר והבזיליקום הקצוצים ומעט פלפל שחור טחון טרי.
לאפות בתנור (180°c) במשך כ-40-50 דקות , או עד שפני בכרובית משחימים יפה. להוציא מן התנור ולקרר על רשת מתכת במשך כ-5 דקות לפני ההגשה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון