ניתן להכין את בסוגי תיבול שונים מעט, אך תמיד היא טעימה ומעניינת. brהכרובית מקבלת טעמים שונים מעט לפי סוג אבקת המרק שתבחרו, נסו ותגיעו למועדף עליכם. brניתן להוסיף את אבקת המרק לבישול הכרובית מבלי לתבל את הבלילה, ולהפך- brלתבל את הבלילה ולא להוסיף אבקת מרק לבישול, ואפשר גם שניהם. br br
|
|
|
ניתן להכין את בסוגי תיבול שונים מעט, אך תמיד היא טעימה ומעניינת. brהכרובית מקבלת טעמים שונים מעט לפי סוג אבקת המרק שתבחרו, נסו ותגיעו למועדף עליכם. brניתן להוסיף את אבקת המרק לבישול הכרובית מבלי לתבל את הבלילה, ולהפך- brלתבל את הבלילה ולא להוסיף אבקת מרק לבישול, ואפשר גם שניהם. br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית
1 כף אבקת מרק: עוף או ירקות או פטריות
מלח
לבלילת הציפוי:
2 ביצים
3 כפות קמח
1 כף אבקת תיבול צלי בשר - לא חובה.
שמיר קצוץ - טרי או מיובש
מלח
אופן ההכנה
לשטוף את הכרובית. לחתוך את הקלחים קרוב לגזע.
את הגזע ניתן לחתוך לפרוסות עגולות ולהוסיף לסיר.
רצוי להשתמש בסיר צר שיכיל את הכרובית ולא בסיר רחב עם הרבה מדי מים.
להוסיף לסיר את הכרובית ומים עד לכיסויה.
להוסיף את אבקת המרק שנבחרה ומעט מלח.
לחמם לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה כ 5 דקות נוספות, עד שהכרובית מתרככת אך לא יותר מידי, שלא תתפורר.
להוציא את הכרובית מהסיר ולהניח להתקרר כמה דקות.
בינתיים-
להתחיל לחמם את התנור ל 180-200 מעלות ולפרוס נייר אפיה על תבנית אפייה שטוחה.
לבחוש קלות את הביצים בצלוחית.
בצלוחית אחרת- לערבב את הקמח עם אבקת התיבול, השמיר ולהמליח קלות.
לאחר שהכרובית התקררה מעט-
לטבול כל קלח בביצה, אח"כ לגלגל בקמח ולהניח על התבנית.
להכניס את התבנית לתנור ל10-15 דקות, עד להתקשות ותחילת השחמת המעטפת על הקלחים.
מגיש:
מקור: אישי תמונות CooknBake
שתף את המתכון