חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרוב חמוץ מבושל( שוקרוט ) לא כשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כרוב חמוץ מבושל כמו מה שהגרמנים והאוסטרים אוכלים עם הנקניקיות
כרוב חמוץ מבושל( שוקרוט ) לא כשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כרוב חמוץ מבושל כמו מה שהגרמנים והאוסטרים אוכלים עם הנקניקיות
הוראות הכנה
מרכיבים
2 1 ק"ג כרוב כבוש
1 ק"ג צלעות חזיר או בשר לבן אחר, אבל חובה עם עצם, ורצוי גדולה
2 עלי דפנה
30 גרם פטריות יער מיובשות, קצוצות
20 גרגירי פלפל שחור
10 גרגירי פלפל אנגלי
1/2 כפית מלח
1/2 2 ליטר מרק בשר, או מים (אם אין ברירה)
1 ק"ג כרוב לבן טרי, קצוץ כמו כרוב חמוץ
2 כפות חמאה או מרגרינה
500 גרם נקניקיות מעושנות, בקוביות או פרוסות של ס"מ בערך
500 גרם נקניקיות לבנות, בקוביות או פרוסות של ס"מ לערך
500 גרם בייקון, חתוך כמו הנקניקיות
אופן ההכנה
1. שוטפים את הכרוב הכבוש ומסננים את המים.
2. לקדרה גדולה, מכניסים את הכרוב השטוף, את הבשר על העצם, את עלי הדפנה,
הפטריות, הפלפל השחור והאנגלי ואת המלח. מוסיפים ליטר וחצי מהמרק ומבשלים,
כ-15 דקות, לא מכוסה על להבה בינונית. מכסים ומבשלים על להבה קטנה עוד 45 דקות
3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים לו להתקרר.
4. לסיר מתאים נוסף, מכניסים את הכרוב הקצוץ. מוסיפים את שארית המרק - כליטר –
ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית, ללא מכסה,
עד שהכרוב מתרכך היטב.
5. מוסיפים את הכרוב לתערובת הכרוב החמוץ.
6. מורידים את הבשר המבושל מהעצם וחותכים לקוביות.
7. ממיסים את החמאה במחבת עמוקה ומאדים בה את הבשר החתוך ואת הנקניקיות החתוכות.
כאשר אלה השחימו, מוסיפים אותן לתערובת הכרוב החמוץ.
8. באותו מחבת משחימים את הבייקון הקצוץ עד שהוא נהיה פריך. מוציאים אותו ומניחים על נייר
סופג לספיגת השומן. מוסיפים גם אותו לתערובת הכרוב החמוץ.
9. מכסים, מבשלים על להבה נמוכה כשעה או יותר. בתום הבישול מוציאים את עלי הדפנה. מגישים
חם. אפשר להכין גם שבוע מראש, ולשמור במקרר, מכוסה, עד לחימום החוזר וההגשה
מגיש: שפיר
מקור: אינטרנט
שתף את המתכון