הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב גדול קצוץ גס ביד ,לא לקצוץ דק צריכים להרגיש את הכרוב
6 גזרים גדולים מגורדים גס
6 גבעולי סלרי קצוצים דק לאחר שקילפנו את שערות הגבעול
צרור עלי סלרי שלמים
2 לימונים
3 כוסות מים רותחים
5 כפיות מלח
1 כוס חומץ
חצי כוס שמן
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה גדולה - פיילה - את הכרוב ,הגזר , עלי הסלרי ,וגבעולי הסלרי הקצוצים.
2. מוסיפים מיץ מ- 2 הלימונים
3. ממיסים בקערה ניפרדת את המלח במים הרותחים, מוסיפים את השמן והחומץ,מערבבים היטב ויוצקים את המרינדה מעל הכרוב .
כאן בא החלק החשוב ביותר בהכנה :
מערככים את כל התערובת והנוזלים בידים וללשים,סוחטים ומועכים היטב את הכרוב בנוזלים כאילו מדובר בבצק (פעולה זאת מרככת את הכרוב וגורמת לו לספוג נוזלים וטעמים. ערבוב עם כף אינו מניב את אותן התוצאות!).
מגיש:
מקור: מוטי בראון
שתף את המתכון