הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב בינוני
2.5 כוס גרגירי חומוס, מבושלים
1 כוס בורגול עבה
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 כפות רסק עגבניות
2 כפות כוסברה קצוץ דק
2 כפות חמאה
2 כפות נענע קצוץ דק
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח, לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
8 שיני שום פרוסים דק
2 כוסות מיץ עגבניות או 4 עגבניות קלופות חתוכות דק
אופן ההכנה
1. מכניסים את ראש הכרוב להקפאה ללילה כשמפשיר בוצעים את העלים לעלה עלה או שמכניסים את הכרוב למים רותחים ל כמה דקות ומפרקים לעלים
2. מכניסים את הבורגול לקערה ומוסיפים מים חמים עד לגובה הבורגול ועוד 3 ס"מ מים ל20 דקות עד שהוא תופח.
3. בקערה מניחים את שאר החומרים, מלבד מיץ השום ואת העגבניות, ומערבבים וביסודיות. 4. ממלאים קצת מילוי בקצה הרחב של עלה הכרוב ומגלגלים, ותוחב את הקצוות בתהליך. להמשיך עד שכל העלים ממולאים.
5.על תחתית סיר עבה מניחים את חלקי הכרוב שנשארו ליצירת תחתית נגד שרפה
ומעט שמן לציפוי הסיר.
6. מפזרים את גלילי הכרוב מעל ומוסיפים מעט מלח מלח ,את שיני השום . יוצקים את מיץ העגבניות על גלילי הכרוב. הוספת מים תוספת קטנה אם יש צורך, כך שהנוזל מגיע לפחות חצי הדרך עד המחבת. (רצוי. - אתה יכול להציב צלחת הפוכה על גבי גלילי כרוב למשקל אותם במחבת לחלופין, להשתמש במכסה הולם בחוזקה..)
7. מביאים את הסיר לרתיחה, ולאחר מכן מכסים את הסיר ומבשלים מוודאים שמיץ העגבניות והמים מכסים את הצלחת. לאחר מכן מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 50 דקות .
* מגישים חם או קר עם מעט רוטב העגבניות מהתבנית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון