הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב
למלית:
2 כוסות אורז
1/2 ק"ג בשר טחון
קופסא קטנה רסק עגבניות
מלח
פלפל
פפריקה
1 כף שמן
1 כף סוכר
לרוטב:
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
4 כפות מים
4 כפות סוכר
אופן ההכנה
שמים כרוב בקערת פיירקס ומכסים בניילון נצמד. מכניסים ל- 10 דקות למיקרוגל לבישול בחום גבוה. מוציאים, מפרקים בזהירות את העלים שהתרככו, תוך הקפדה על שלמותם. כשמגיעים לחלק קשה מחזירים למיקרוגל עד למיצוי כל העלים.
מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
מניחים כף גדושה של המלית במאוזן לחלק הקשה של העלה. מקפלים את החלק הקשה של העלה מעל המלית. מקפלים פנימה את שני צידי העלה, ומגלגלים. חשוב להדק את העלה כלפי המלית בזמן הגלגול, למניעת התפרקות. להניח בתחתית הסיר את עלי הכרוב הפנימיים והקטנים שלא צלחו למילוי מעל העלים האלו להניח את הממולאים בצפיפות.
לערבב בקערה את חומרי הרוטב.
לצקת את הרוטב מעל העלים הממולאים. להרתיח ולהעביר לאש קטנה. לבשל 40 דקות על אש קטנה.
מגיש:
מקור: חמותי
שתף את המתכון