חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרוכיות שטרודל במילוי פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כרוכיות שטרודל במילוי פרג
כרוכיות שטרודל במילוי פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כרוכיות שטרודל במילוי פרג
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
230 גרם חמאה
1/2 ק"ג קמח קשה-מרובה גלוטן
קמצוץ מלח
1 כפית חומץ
2 וחצי כוסות מים לערך
1 כוס פירורי לחם
1 שמנת חמוצה
למלית:
150 גרם פרג טחון
100 גרם סוכר
2 כפות שמנת חמוצה
קליפת לימון לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת המלית:
מבשלים את הפרג ואת הסוכר במעט חלב ליצירת עיסה סמיכה.מוסיפים קליפת לימון מגוררת
מפזרים מעל פירורי הלחם ומתיזים מעל מהשמנת.
לבצק:
-תנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות
-מפוררים את הקמח בכף חמאה.יוצרים גומה לתוכה יוצקים 500 מ"ל מים פושרים וחומץ. מוסיפים קמצוץ מלח.מוסיפים שמנת חמוצה, לשים לבצק רך
-מוציאים את גוש הבצק מן הקערה וממשיכים ללוש אותו על משטח עבודה מעץ במשך כרבע שעה תוך מתן חבטות עד שהוא הופך גמיש וחלק
-בוצעים את הבצק לשני כדורים.מושחים אותם בחמאה מומסת ומניחים בתוך סיר חמים למשך כ-20 דקות
-מכסים שולחן גדול במפה ומקמחים אותה.-מניחים את אחד מכדורי הבצק במרכז ומרדדים אותו אל עבר קצוות השולחן בעזרת גב כף היד. חשוב מאד!! לא להסתייע באצבעות כי הבצק עלול להיקרע
-מושחים את היריעה בחמאה מומסת ומושכים עוד עד אל מעבר לקצות השולחן ליצירת בצק בעובי קרום. את הקצוות המיותרות חותכים
-לאחר המתיחה משאירים אותו לשעה קלה להתייבש קלות ואז מתיזים עליו מעט חמאה מומסת
******
-מפזרים מעט פירורי לחם על שליש ממשטח הבצק, לאורכו של השולחן. מעל שמים מן המילוי בצורה אחידה. מגלגלים לכרוכיות את הבצק בעזרת המפה ? בעדינות! - ומקפידים שלא להדק יתר על המידה
-חותכים את הכרוכיות לרצועות באורך 15-20 ס"מ.
-מורחים עוד חמאה מומסת על פני הכרוכיות ומניחים אותן שלא בצפיפות בתבנית משוחה בחמאה.
-אופים עד שמזהיב.
-מי שרוצה יפזר אבקת סוכר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: https://gigaboul.net/recipes/cookies/1/b31.htm
שתף את המתכון