הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
230 גרם חמאה
1/2 ק"ג קמח קשה-מרובה גלוטן
קמצוץ מלח
1 כפית חומץ
2 וחצי כוסות מים לערך
1 כוס פירורי לחם
1 שמנת חמוצה
למלית:
150 גרם פרג טחון
100 גרם סוכר
2 כפות שמנת חמוצה
קליפת לימון לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת המלית:
מבשלים את הפרג ואת הסוכר במעט חלב ליצירת עיסה סמיכה.מוסיפים קליפת לימון מגוררת
מפזרים מעל פירורי הלחם ומתיזים מעל מהשמנת.
לבצק:
-תנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות
-מפוררים את הקמח בכף חמאה.יוצרים גומה לתוכה יוצקים 500 מ"ל מים פושרים וחומץ. מוסיפים קמצוץ מלח.מוסיפים שמנת חמוצה, לשים לבצק רך
-מוציאים את גוש הבצק מן הקערה וממשיכים ללוש אותו על משטח עבודה מעץ במשך כרבע שעה תוך מתן חבטות עד שהוא הופך גמיש וחלק
-בוצעים את הבצק לשני כדורים.מושחים אותם בחמאה מומסת ומניחים בתוך סיר חמים למשך כ-20 דקות
-מכסים שולחן גדול במפה ומקמחים אותה.-מניחים את אחד מכדורי הבצק במרכז ומרדדים אותו אל עבר קצוות השולחן בעזרת גב כף היד. חשוב מאד!! לא להסתייע באצבעות כי הבצק עלול להיקרע
-מושחים את היריעה בחמאה מומסת ומושכים עוד עד אל מעבר לקצות השולחן ליצירת בצק בעובי קרום. את הקצוות המיותרות חותכים
-לאחר המתיחה משאירים אותו לשעה קלה להתייבש קלות ואז מתיזים עליו מעט חמאה מומסת
******
-מפזרים מעט פירורי לחם על שליש ממשטח הבצק, לאורכו של השולחן. מעל שמים מן המילוי בצורה אחידה. מגלגלים לכרוכיות את הבצק בעזרת המפה ? בעדינות! - ומקפידים שלא להדק יתר על המידה
-חותכים את הכרוכיות לרצועות באורך 15-20 ס"מ.
-מורחים עוד חמאה מומסת על פני הכרוכיות ומניחים אותן שלא בצפיפות בתבנית משוחה בחמאה.
-אופים עד שמזהיב.
-מי שרוצה יפזר אבקת סוכר.
מגיש:
מקור: https://gigaboul.net/recipes/cookies/1/b31.htm
שתף את המתכון