הוראות הכנה
מרכיבים
4 לחמניות המבורגר
800 גרם בשר בקר טחון עם לפחות 10 אחוזי שומן (תערובת משובחת ככל האפשר
הכוללת אנטרקוט, פלדה, שייטל, סינטה ופילה)
פלפל שחור גרוס ומלח ים
רוטב סלופי:
1 כוס רוטב ברביקיו מוכן, רצוי בטעם היקורי מעושן
1 כוס קטשופ
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ, אפשר קפוא
1 כף שום כתוש טרי או קפוא
1 כף בצל ירוק פרוס
3 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה יפני
2 כפות שמן קנולה
1 כפית שמן שומשום
למיונז הסלופי
4 כפות מיונז משובח
4 כפות רוטב הסלופי
להגשה:
חסה אייסברג פרוסה לרצועות
1 עגבנייה פרוסה
1 בצל פרוס
1 מלפפון כבוש
אופציונלי ללחמניות המבורגר ביתיות
3.5 - 4 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כפיות שמרי בזק או 1.5 כפות יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית אבקת מאלט (באם אין ניתן להשתמש בחצי כוס בירה שחורה ולהחסירה מהנוזלים)
2 ביצים
1 כף שומן חמאה, שמן,
1/4 1 כוסות מים
אופן ההכנה
1. להכנת רוטב הסלופי: מאדים בצל שום וג'ינג'ר בשמן כדקה ומסירים מהאש. מערבבים עם שאר הרכיבים. מוסיפים את שמן השומשום ושומרים בקירור (ניתן לשמור עד שבוע בקירור).
2. קולים את הלחמניות בטוסטר או על פלטה חמה. מערבבים את מרכיבי המיונז המתובל.
3. מחממים היטב מחבת כבדה, עשר דקות על הגז הביתי, לא פחות. יוצקים מעט שמן זית ומיד מוסיפים את תערובת הבשר. מיישרים את הבשר בעזרת כף, אך לא מטלטלים או מערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
4. כשהבשר נחרך היטב והוא עשוי למחצה (מדיום רייר) מוסיפים חצי כוס מרוטב הסלופי ומקפלים את הבשר עם הרוטב, כך שירטיב אותו ויתבשל מעט מאד (כחצי דקה). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. רצוי להגישו בדרגת מדיום ולא יותר.
5. מורחים את הלחמנייה במיונז סלופי, מעל מניחים את הבשר כך שהוא ייזל מצידי הלחמנייה. מוסיפים עוד רוטב ברביקיו. את הירקות הטריים אפשר להניח ליד או להוסיף ללחמנייה.
אופציונלי ללחמניות:
1.מערבבים את המצרכים היבשים בקערה.מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות
ביד, או 5-7 דקות אם לשים במיקסר, תוך שמוסיפים קמח במידת הצורך.
(הבצק צריך להיות דביק אך לא נורא לח).
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים עד שיכפיל נפחו. בערך כשעה.
3.מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים פעם שניה לפני שיוצרים את הצורה.
4.על משטח עבודה מקומח יוצרים גליל מהבצק וחותכים 10 פרוסות זהות בגודלן כדי שיצאו
בגודל זהה .
5.להניח את הכדורים לחמש דקות מנוחה, מכוסים במגבת לחה.
6.מקמחים את משטח העבודה בקמח רצוי שיפון.
7.פותחים כל כדור בצק ביד לעיגול. מקפלים פינה אחת לתוך מרכז העיגול וממשיכן כך עד
שמקפלים את כל העיגול פנימה, תוך יצירת "אוזניים".
בסוף לוחצים על המרכז כדי לחתום את כל הקיפולים שלא יפתחו.
8.מניחים את הכדורים המקופלים כשפניהם למטה על נייר אפיה עם גרגירי פרג או שומשום
מתפיחים שוב עד להכפלה, כשהפנים כלפי מטה.
9.מחממים תנור לחום גבוה של 220-250 מעלות. ממש לפני שמכניסים את תבניות האפיה
לתנור, הופבים את הלחמניות
10.מכניסים לתנור כלי נוסף עם מים ליצירת אדים.
11.אופים כ- 20-25 דקות עד שיזהיבו היטב. אפשר לסובב את התבניות כל עשר דקות כדי שיזהיבו בצרה אחידה.
מגיש:
מקור: עמיר אילן מסעדת הדסון https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-meat/Recipe-37ec175cce94821004.htm
שתף את המתכון