הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג נתח כתף עגל חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן תירס
2 פלפלים סודניים קצוצים
2 גזרים קלופים וקצוצים
1 ראש סלרי פרוס
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 גבעול כרישה (חלק לבן בלבד)
2 ראשי שום חצויים
1 בקבוק יין לבן יבש
100 מ"ל סילאן
1 ליטר ציר בקר
צרור טימין
אופן ההכנה
מעסים את הבשר במלח, פלפל ושמן ומניחים בתבנית אפייה. צולים את הבשר בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך רבע שעה ומוציאים החוצה. מטגנים את הירקות והשום במחבת עם מעט שמן לקבלת צבע זהוב. מעבירים לתבנית הצלייה ומניחים את הבשר מעל. מערבבים יין, סילאן, ציר בקר וטימין ויוצקים על הבשר והירקות. צולים במשך כארבע שעות בחום של 160 מעלות כאשר מדי פעם מרטיבים את הבשר בנוזלי הבישול. מוציאים מהתנור ומצננים. מסננים את הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית ומצמצמים לקבלת רוטב סמיך. מתבלים את הרוטב בפלפל שחור.
פורסים את הנתח לארבע פרוסות ומניחים בצלחות הגשה. יוצקים את הרוטב על הבשר ומגישים לצד ברוקולי מאודה ופירה תפוחי אדמה.
מגיש:
מקור: שף דניאל זך ממסעדת כרמלה בנחלה
שתף את המתכון