חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לאבז - חלבה בוכרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לאבז - חלבה בוכרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות בוטנים לא קלויים
2 כוסות סוכר לבן
3 כפות קמח לבן
¼ 1 כוסות מים
אופן ההכנה
את הבוטנים מקלפים ומנקים מקליפתם עד שכולם יהיו לבנים.
טוחנים אותם דק לקערה ומפזרים עליהם 2 כפות קמח.
את כף קמח הנותר מפזרים על המגש
שבו אנו מתכוונים ליצוק את התערובת של הבוטנים והסוכר.
(רצוי שהמגש יהיה מונח קרוב ליד הסיר בו תבחשי את הסוכר והמים, כדי שנוכל
ברגע המתאים לערבב את הבוטנים עם הסוכר ומיד בזריזות למגש המוכן).
את הסוכר והמים ממיסים בסיר בלהבה בינונית
ובוחשים כל העת עד שיהפך כולו לסירופ שקוף.
מרגע זה צריך להמשיך לבחוש כל הזמן בזהירות
ולהבחין שנוצרים בועות קטנות כל הזמן על פני הסיר.
לעקוב ולהבחין שכעבור זמן קצר מאוד,
לפתע רואים במרכז הסיר בועות גדולות וכמובן אנו בבחישה מתמדת
כדי שלא יוצרו גושי סוכר בדפנות הסיר.
כאשר הבועות הגדולות נראות ברציפות, זה הזמן לכבות את הלהבה
ולבדוק את סמיכות הסירופ.
אופן בדיקת הסירופ:
מוציאים בכף כמות קטנה ויוצקים לצלחת מהכף, מטפטפים.
הטיפות נעשות יותר סמיכות ואם לוקחים באצבע את הטיפות האחרונות מהכפית ובודקים,
הם נעשים כמו מסטיק בין האצבעות.
אולם יש בעיה ואם הסירופ יהיה סמיך מדי אז הבוטנים עלולים להתקרש מיד בסיר,
לכן זו נקודה חשובה למצוא את הרגע המתאים.
לאחר שבדקנו את הטיפות הקרות בין האצבעות וראינו שהן במצב מתאים.
כמו מסטיק נותן חוט בין האצבעות, זה הזמן לערבב בסירופ את הבוטנים במהירות
ולבחוש בזריזות וליצוק מהר למגש המוכן לידך,
ומיד לנענע את המגש בזריזות ובקלילות
כדי שהחומר יתפשט ויתפרס לכל רוחב ואורך המגש בצורה אחידה.
להניח את המגש להתקרר זמן מה, לחתוך לאורך ולרוחב באלכסון ולהעביר אותם אחד אחד למגש אחר.
מגיש: אלטעזאכן1979
מקור:
שתף את המתכון