הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
25 גרם שמרים טריים
350 מ"ל מים
500 גרם קמח
1/2 כף מלח
1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה
הבצק: ממיסים את השמרים בכמה כפות מהמים כ 10 דקות. שמים את הקמח בקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים. מוסיפים את המלח והסוכר. מתחילים ללוש בידיים ומוסיפים את המים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק, ועוד כ 10 דקות. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה. מעבירים למשטח מקומח, לשים רגע ומחלקים את הבצק ל 2 כדורים. מניחים במגש, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
הלאפה: מניחים על להבת הגז ווק הפוך (או סאג`, אם יש) ומחממים היטב. מניחים כדור בצק על משטח העבודה. יוצקים עליו מעט שמן. משמנים גם את הידיים ומשטחים את הכדור ("פותחים") לעלה עגול. מניחים את העלה על הווק החם. ממתינים דקה או שתיים, עד שעלה מתנפח ושוליו מתחילים להיחרך. הופכים וממתינים עוד כדקה. מעבירים מייד לצלחת הגשה גדולה. יוצקים על הפיתה מעט שמן זית, כותשים עליה שן שום ומעסים את השמן והשום לתוך הפיתה. מטגנים ומכינים את הפיתה השנייה באותה צורה.
מגיש:
מקור: שום פלפל ושמן זית
שתף את המתכון