הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות לבבות ארטישוק (סנפרוסט)
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 חבילה פטרוזליה טרייה- קצוצה דק
1 בצל בינוני- מגורד
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/3 כוס פירורי לחם
1/3 כוס מים
לטיגון:
ביצה טרופה
שמן
לבישול:
מלח
פלפל שחור
עלי דפנה
שום
כורכום
2 כוסות מים
אופן ההכנה
שלב א'- מערבבים את הבשר טחון עם פטרוזליה,בצל מגורד מלח, פלפל שחור, כמון, פירורי לחם והמים, לשים הכל לעיסה אחידה.
שלב ב'- ממלאים את תחתיות הארטישוק בעיסה- ככדור קציצה בתוך כל תחתית.
שלב ג'- טורפים את הביצה עם קורט מלח, טובלים את תחתית הארטישוק בחלק הממולא בביצה ומטגנים בשמן חצי עמוק כחצי דקה.
שלב ד'- מסדרים בסיר שטוח את הארטישוקים, מטבלים בפלפל שחור, מלח, עלי דפנה, שום וכורכום (-הטיבול לפי הטעם) מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
שלב ה'- מגישים חם, בתאבון!
מגיש:
מקור: עממי
שתף את המתכון