חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות בטטה עם רוטב שמנת ועירית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לביבות בטטה עם רוטב שמנת ועירית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
2 כפיות רוטב סויה
100 גרם קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
חמאה לטיגון
1 כוס עירית קצוצה
250 מ"ל שמנת חמוצה
שליש כוס מיונז
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מבשלים את הבטטות במים עד שהן רכות לחלוטין. מעבירים למסננת למשך כשעתיים על מנת שיגירו נוזלים. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבויה ןלשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, כפית המלח, כפית הפלפל וממשיכים ללוש בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה. מחממים במחבת טפלון חמאה כך שתשמן אותה היטב. מניחים במחבת לביבות בעזרת כף במרחק מה אחת מהשניה. מטגנים את הלביבות להזהבה יפה משני הצדדים אך נזהרים שא לשרוף. עליהן להיות מספיק מוצקות על מנת שיהיה ניתן להרימן מהמחבת בעזרת מרית. מניחים על נייר סופג.
מערבבים את השמנת, המיונז והעירית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים את הלביבות עם הרוטב בצד.
מגיש: dylam
מקור: אורנה ואלה - ספר המתכונים --- כפי שפורסם בעיתון העיר
שתף את המתכון