הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
2 כפיות רוטב סויה
100 גרם קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
חמאה לטיגון
1 כוס עירית קצוצה
250 מ"ל שמנת חמוצה
שליש כוס מיונז
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מבשלים את הבטטות במים עד שהן רכות לחלוטין. מעבירים למסננת למשך כשעתיים על מנת שיגירו נוזלים. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבויה ןלשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, כפית המלח, כפית הפלפל וממשיכים ללוש בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה. מחממים במחבת טפלון חמאה כך שתשמן אותה היטב. מניחים במחבת לביבות בעזרת כף במרחק מה אחת מהשניה. מטגנים את הלביבות להזהבה יפה משני הצדדים אך נזהרים שא לשרוף. עליהן להיות מספיק מוצקות על מנת שיהיה ניתן להרימן מהמחבת בעזרת מרית. מניחים על נייר סופג.
מערבבים את השמנת, המיונז והעירית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים את הלביבות עם הרוטב בצד.
מגיש:
מקור: אורנה ואלה - ספר המתכונים --- כפי שפורסם בעיתון העיר
שתף את המתכון