הוראות הכנה
מרכיבים
4-6 בטטות גדולות
כוס וחצי קמח
ביצה טרופה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 מיכל שמנת חמוצה תנובה באחוזי שומן גבוהים
צרור עירית
שום כתוש
אופן ההכנה
מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הבטטות עד שהן רכות לגמרי. מסננים ומצננים.
מועכים את הבטטות כמו לפירה עד שמתקבלת עיסה חלקה יחסית.
מערבבים פנימה את הקמח והביצה ומתבלים בשום כתוש, מלח ופלפל. אם התערובת נוזלית עדיין אפשר להוסיף עוד קמח עד שהתערובת מוצדה דיה שהלביבות לא יתפרקו בטיגון.
מחממים שמן לטיגון במחבת ובעזרת כף מעבירים מעט מהתערובת לשמן ומשטחים.
הטיגון יחסית מהיר כי הבטטות כבר מבושלות מראש. משחימים משני הצדדים ומעברים לנייר סופג.
מערבבים את השמנה החמוצה עם שום כתוש, עירית קצוצה, מלח ופלפל ומצננים במקרר עד שהלביבות מוכנות.
מגישם צלחת של לביבות ולידה קערת רוטב השמנת.
נישנוש מוצלח!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון