הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' גבעולי סלק ירוק (או מנגולד), קצוצים דק
כ-20 גבעולי כוסברה קצוצים דק
כ-20 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
15 גבעולי שמיר קצוצים דק
15 גבעולי נענע קצוצים דק
4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
3 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות
1 כוס אורז שטוף היטב מבושל בחלקו
3-4 ביצים
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית אריסה או פלפלת חריפה
שמן לטיגון
אופן ההכנה
שמים בקערה רחבה את גבעולי הסלק, הכוסברה, הפטרוזיליה, השמיר, הנענע, כל הירקות הקצוצים ומערבבים היטב מוסיפים את הלחם הסחוט היטב, האורז והביצים מערבבים ומתבלים טועמים ומתקנים טעם בהתאם.
מחממים שמן במחבת רחבה. מעצבים בכפות הידיים לביבות ומשטחים קלות מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים אפשר לקחת עם כף מהעיסה ולהניח במחבת לשטח קלות בגב הכף ומטגנים.
מגישים חם.
לגיוון:
אפשר להכין רוטב עגבניות שאהוב עליכם, ועם רתיחת הנוזלים מוסיפים את הלביבות אחרי הטיגון מבשלים עד לצמצום הרוטב. ומגישים חם.
מגיש:
מקור: פסקל פרץ רובין
שתף את המתכון