הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית בינונית-קטנה מפורקת לפרחים.
1 חציל בינוני שלם
2 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים או מתובלנים.
3 פרוסות חלה או לחם לבן רטובות ללא הקרום.
1/2 צרור כוסברה טריה קצוצה דק.
2 גבעולים בצל ירוק קצוצים.
1 שן שום כתושה.
כפית מלח.
כפית פלפל שחור גרוס.
כף אבקת מרק בצל.
שמן קנולה לטיגון.
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר מים מעט מומלחים. מנמיכים האש ושמים בתוך הסיר את פרחי הכרובית ל5 עד 7 דקות בערך לבישול קצר.
מסננים את פרחי הכרובית מהמים ומניחים להם להתקרר.
צולים את החציל השלם מעל אש פתוחה (גז או ברנר) עד שקליפת החציל כולה ממש מפוחמת.
מעבירים את החציל בשלמותו בזהירות למשטח עבודה ישר (קרש חיתוך). בעזרת סכין עושים חיתוך לאורכו של החציל. בעזרת כף מוציאים בזהירות את התוכן מבלי שבטעות יהיו חתיכות מהקליפה השרופה. מעבירים את תוכן החציל עם פרוסות החלה (או לחם) הרטובות לבלנדר ומרסקים עד קבלת מרקם קצת מוקצף.
אל תוך הבלנדר מוסיפים את פרחי ההכרובית וממששיכים עד קבלת מרקם אחיד.
מוציאים את התערובת מהבלנדר ומעבירים לקערה גדולה.
לתוך התערובת מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים הכוסברה הקצוצה והבצל ירוק הקצוץ ושוב מערבבים.
בהדרגה מוסיפים מהקמח וממפרורי הלחם ומערבבים עד שמתקבלת עיסה שנוח ליצור ממנה לביבות. (שלא יהיה דביק או נוזלי מדי ניתן יהיה להוסיף קמח או פרורי לחם מעבר לכמות הרשומה).
כשהתערובת מוכנה מחממים שמן במחבת (לא טיגון עמוק).
כשהשמן רותח מנמיכים האש לחום בינוני ומחכים מעט עד שהשמן מייצב את החום שלו.
טובלים הידיים במים ויוצרים לביבות בגודל בינוני ושמים לטיגון במחבת עד שמקבל גוון זהוב שחום והופכים לטיגון את הצד השני.
מוציאים כשהלביבה מושחמת וזהובה משניי צדדיה ומניחים על נייר סופג.
מומלץ לאכול חם אך לא ממש מיד.
ניתן לשלב כמתאבן בכל ארוחה חלבית פרווה או בשרי.
אבל ההכי טעים לאכול עם שמנת חמוצה או יוגורט מעל.
מגיש:
מקור: דב חיימסון
שתף את המתכון