הוראות הכנה
מרכיבים
ל"קנישעס":
6 תפו"א בינוניים
½ כוס קמח
מלח
פלפל שחור
3 ביצים
למלית:
4 - 5 כבדי עוף או יותר
1 בצל גדול
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורד - אפשרי
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. לקלף את תפוחי האדמה ולבשל במים עם מעט מלח עד שיתרככו לחלוטין.
2. להוציא את התפו"א מהמים ולהניח לקירור - כך הם יהיו יותר יבשים.
3. לטגן את הבצל
4. לצלות את האש! את הכבדים עד שישחימו.
5. לפרק בידיים את הכבדים ולהוציא מהם את הנימים ולהעביר למחבת
עם הבצל. לטגן כ - 2 דקות. להוריד מהאש.
6. למעוך את תפו"הא למחית חלקה להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב
עד לקבלת מחית בעלת מרקם אחיד ודי קשה. אם התערובת אינה
קשה דייה להוסיף מעט קמח. לקחת מעט מהתערובת ללוש בידיים
רטובות ולבדוק שהיא אינה דביקה ומתפוררת.
7. לטחון במטחנת בשר את הכבדים עם הבצל ולהוסיף להם את שאר
המרכיבים ולערבב.
8. להרטיב את הידיים במעט מים, לקחת מתערובת תפו"הא כמות של
כמנדרינה, ללוש אותה ביד ליצור כדור ואז לשטח אותו בתוך כף היד
לעובי של כ - 8 מ"מ. לשים 1 כף מהכבדים במרכז תפו"הא המשוטחים
שבכף היד לסגור מעל המלית את שולי תפו"הא ולהדביק אותם היטב
ביניהם. לגלגל את הקניש לקבלת מבנה עגול לשטח מעט.
9. לטגן בחום בינוני על להבה בינונית עד שישחים.
10. להוציא מהמחבת ולהניח על נייר סופג.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון