הוראות הכנה
מרכיבים
6 שיני שום לא קלופות,
בצל קצוץ,
200 גר' גבינת פטה מפוררת,
¼ כוס עלי כוסברה קצוצים,
2 ביצים,
2 כפות חלב,
½1 כוסות פרורי לחם,
2 כוסות עדשים חומות מבושלות,
מלח, פלפל שחור גרוס.
לרוטב:
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 שיני שום בקליפתן,
10 עגבניות ירוקות (במקרה שלא ניתן להשיג, ניתן להמיר בעגבניות קטנות,
קשות וככל האפשר לא בשלות),
בצל קצוץ,
¼ כוס כוסברה
מלח
מעט סוכר.
אופן ההכנה
מחמים מחבת כבדה, וקולים עליה את הפלפלים ושיני השום (במחבת ללא שמן!), כרבע שעה, תוך הפיכה מצד לצד, עד הופעת כתמים חרוכים (נקודות שחורות).
מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מכינים את תערובת הלביבות: מועכים 6 שיני שום קלויות מערבבים עם הבצל המטוגן, גבינת הפטה, העדשים והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל.
יוצרים לביבות קטנות מניחים על צלחת ומכניסים למקפיא למשך ½ שעה (-עד שהלביבות יתייצבו)
בזמן זה מכינים את הרוטב: קולים בגריל את העגבניות (יש להרחיק מגוף החימום) 5 דקות מכל צד. מסירים את הקליפה. קולפים את הפלפלים הקלויים ושיני השום הקלויים. טוחנים הכל במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה מוסיפים חצי כוס מים, מלח, מעט סוכר, כוסברה ובצל קצוץ דק.
מוציאים את הלביבות מהמקפיא מערבבים את הביצים עם החלב, טובלים את הלביבות בתערובת ואחר כך בפרורי לחם, מטגנים בשמן עד הזהבה. מספר דקות מכל צד.
מגישים את הלביבות חמות עם סלסה
מגיש:
מקור: מאגר מתכוני חנוכה
שתף את המתכון