חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות עדשים עם רוטב ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לביבות מקסיקניות - חגיגה לאוהבי חריף!
לביבות עדשים עם רוטב ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לביבות מקסיקניות - חגיגה לאוהבי חריף!
הוראות הכנה
מרכיבים
6 שיני שום לא קלופות,
בצל קצוץ,
200 גר' גבינת פטה מפוררת,
¼ כוס עלי כוסברה קצוצים,
2 ביצים,
2 כפות חלב,
½1 כוסות פרורי לחם,
2 כוסות עדשים חומות מבושלות,
מלח, פלפל שחור גרוס.
לרוטב:
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 שיני שום בקליפתן,
10 עגבניות ירוקות (במקרה שלא ניתן להשיג, ניתן להמיר בעגבניות קטנות,
קשות וככל האפשר לא בשלות),
בצל קצוץ,
¼ כוס כוסברה
מלח
מעט סוכר.
אופן ההכנה
מחמים מחבת כבדה, וקולים עליה את הפלפלים ושיני השום (במחבת ללא שמן!), כרבע שעה, תוך הפיכה מצד לצד, עד הופעת כתמים חרוכים (נקודות שחורות).
מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מכינים את תערובת הלביבות: מועכים 6 שיני שום קלויות מערבבים עם הבצל המטוגן, גבינת הפטה, העדשים והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל.
יוצרים לביבות קטנות מניחים על צלחת ומכניסים למקפיא למשך ½ שעה (-עד שהלביבות יתייצבו)
בזמן זה מכינים את הרוטב: קולים בגריל את העגבניות (יש להרחיק מגוף החימום) 5 דקות מכל צד. מסירים את הקליפה. קולפים את הפלפלים הקלויים ושיני השום הקלויים. טוחנים הכל במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה מוסיפים חצי כוס מים, מלח, מעט סוכר, כוסברה ובצל קצוץ דק.
מוציאים את הלביבות מהמקפיא מערבבים את הביצים עם החלב, טובלים את הלביבות בתערובת ואחר כך בפרורי לחם, מטגנים בשמן עד הזהבה. מספר דקות מכל צד.
מגישים את הלביבות חמות עם סלסה
מגיש: amitsur
מקור: מאגר מתכוני חנוכה
שתף את המתכון