חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות עדשים עם רוטב ירוק ממקסיקו ("טורטס דה לנטחס קון סלסה ורדה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לביבות עדשים עם רוטב ירוק ממקסיקו ("טורטס דה לנטחס קון סלסה ורדה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 שיני שום לא קלופות
1 בצל קצוץ
200 גרם גבינת פטה, מפוררת
2 כוסות עדשים חומות מבושלות
¼ כוס עלי כוסברה קצוצים
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
2 ביצים + 2 כפות חלב ( לשומרי כשרות 2 כפות מים)
½1 כוסות פירורי לחם
שמן לטיגון
לרוטב:
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 שיני שום לא קלופות
10 עגבניות ירוקות (אפשר להשיג עכשיו בשוק, אם בשום פנים ואופן לא מוצאים - נסו עגבניות כמה שיותר קטנות, קשות ולא בשלות(
1 בצל קטן קצוץ
¼ כוס עלי כוסברה קצוצה
מלח
מעט סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים על האש מחבת ללא שמן וקולים עליה את הפלפלים הירוקים וכל שיני השום (של הרוטב ושל הלביבות), במשך כרבע שעה. הופכים מדי פעם וממשיכים לקלות עד שיצוצו כתמים שחורים קטנים על השום והפלפלים. מורידים מהאש ושומרים בצד.
2. באותה מחבת מטגנים במעט שמן את הבצל של הלביבות עד שיזהיב.
3. מכינים את תערובת הלביבות: מועכים 6 שיני שום קלויות ומערבבים יחד עם הבצל המטוגן, גבינת הפטה, העדשים והכוסברה. מתבלים במלח ופלפל.
4. צרים לביבות קטנות ומניחים אותן על צלחת. מקפיאים לחצי שעה כדי שהתערובת תתייצב, שהרי אין בה ביצים.
5. מערבבים את הביצים עם החלב/מים, טובלים את הלביבות בביצים ואחר כך בפירורי הלחם, ומטגנים בשמן מספר דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות.
6. בזמן שהלביבות נמצאות במקפיא מכינים את הרוטב: מחממים את הגריל וקולים את העגבניות (במרחק של 10 ס"מ מגוף החימום) - 5 דקות מכל צד. מסירים את הקליפה וקולפים את שתי שיני השום הקלויות ואת הפלפלים הקלויים.
7. טוחנים את העגבניות עם הפלפלונים והשום במעבד מזון עד שמתקבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה, ומוסיפים ½ כוס מים, את הבצל הקצוץ, הכוסברה הקצוצה, מלח וסוכר
8. מגישים את הלביבות החמות עם הסלסה
9. בתאבון!
מגיש: סיטרין
מקור: סבתא ברוניה - מקסיקו סיטי
שתף את המתכון