הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים טרופות
1/3 כוס מיונז
1 שמן בישול לטיגון עמוק
2 כפיות מיץ לימון
1/4 כפית מלח
1 פרורי לחם עשויים מלחם לבן ישן
12 יח' פטריות טריות עגולות
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית קורנית טרייה, קצוצה דק
1/2 בצל קצוצ דק
1 שן שום מעוכה1 כף שמן זית
1 כף שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. מסירים את רגלי הפטריות, וקוצצים דק. מחממים שמן במחבת קטנה, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ואת רגלי הפטריות, וממשיכים לטגן 5 דקות או עד שרגלי הפטריות רכות והנוזלים התאדו. מוציאים מהמחבת, מתבלים במלח, פלפל וקורנית. מצננים מעט, מוסיפים כף של ביצה ומכניסים מעט מהתערובת ל"כובע" של כל פטריה, ומהדקים בחוזקה.
2. מפזרים קמח על נייר אפייה. מעבירים את שארית הביצה לקערה שטוחה, ומניחים את פרורי הלחם על נייר אפייה נוסף. מגלגלים את כובעי הפטריות בקמח, עד שהן מצופות מכל הצדדים; טובלים בביצה, ולבסוף בפרורי הלחם. מהדקים בחוזקה.
3. מוזגים למחבת שמן בכמות מספקת, שיגיע עד 3 ס"מ מהשוליים; מחממים את השמן. מכניסים את הפטריות, ומטגנים במשך 3 דקות או עד שהפטריות זהובות ופריכות.
מוציאים ומייבשים על נייר סופג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון