חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות תפוחי אדמה ופרמזן ברוטב שמנת חמוצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שיצא סתם מתוך אלתור, טעים מאוד.
לביבות תפוחי אדמה ופרמזן ברוטב שמנת חמוצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שיצא סתם מתוך אלתור, טעים מאוד.
הוראות הכנה
מרכיבים
ללביבות:
2 תפוחי אדמה בינוניים, מגוררים גס בפומפייה וסחוטים היטב, היטב מנוזלים
1 חופן גבינת פרמזן, מגוררת
2 ביצים בגודל בינוני
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
לרוטב:
1 גביע שמנת חמוצה
1 שן שום ,כתושה או קצוצה דק מאוד
1 כף עירית קצוצה (לא חובה אך מוסיף מאוד)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט:
עירית קצוצה, או לחילופין בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) קצוצים קטן
אופן ההכנה
הכנת הלביבות:
מערבבים יחד את כל המרכיבים, מחממים שמן במחבת עד לנקודת רתיחה ומורידים לאש הכי נמוכה ומטגנים את הלביבות עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים את הלביבות ומניחים מס' דקות על נייר סופג לספיגת עודפי שומן, בינתיים מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
מערבבים יחד את כל המרכיבים.
אופן ההגשה:
את הלביבות מסדרים על צלחת רחבה ושטוחה על כל ¾ הצלחת ומשאירים פינה ריקה עבור הנחת צלוחית הרוטב, את הרוטב מניחים במין צלוחית קטנה ועמוקה ומניחים על צלחת הלביבות (בפינה הריקה שהשארנו עבור זה) מעטרים את הכל בעירית קצוצה ומגישים.
מגיש: m73
מקור: עצמי מאולתר
שתף את המתכון