הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר יוגורט רגיל תנובה
1 שמנת חמוצה רגילה של תנובה
2 כפות מלח
אופן ההכנה
יוצקים את כל היוגורט לקערה
מוסיפים את השמנת והמלח
מערבבים הכל יחד.
עכשיו יש צורך בבד לסינון הנוזלים (עדיף גופיית סבא או חיתול בד) פותחים את הבד על מססנת וממלאים את הבד בבלילה. מהדקים את הבד מעט ומשאירים אותו במססנת על מנת לנקז את הנוזלים.
רצוי להניח את המססנת בתוך קערה במקרר ולבדוק את מצב הנוזלים בקערה. בהתחלה (4 שעות ראשונות) יש הרבה נולים אבל אח"כ זה התמתן.
השהיית הגבינה בסינון היא לפי הטעם ככל שהגבינה תיהיה יותר זמן במקרר היא תתקשה יותר ולהפך (המינימום הוא 24 שעות). אחרי ההמתנה מחלקים לכדורים מניחים באחסון עם שמן זית (רצוי בצנצנת).
בהצלחה ובתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון