הוראות הכנה
מרכיבים
בד מיוחד לגבינות
4 ליטר יוגורט 7% או 4% (נמכרים במיכלים גדולים של פלסטיק בסופרמרקט)
1 שמנת של פעם
4-5 כפות מלח גס
שמן זית לכיסוי הכדורים המוכנים
צנצנת עם מכסה
אופן ההכנה
לערבב את החומרים ללא השמן, לטעום. צריך לצאת קצת מלוח מהרגיל, במידת הצורך להוסיף
עוד מלח.
להכניס את עיסה לבד (תפור כמו ציפה של כרית) להניח על מסננת גדולה ומתחת קערה
לאיסוף הנוזלים. או לתלות על וו במקום מוצל. יש לשפוך את הנוזלים מדי פעם. לאחר יום
יומים, כשהגבינה מוצקה מספיק. מוציאים ומגלגלים בידים משומנות בשמן זית כדורים
בגודל פינג פונג (קצת יותר קטנים). מניחים אותם בצינצנת מלאה בשמן זית לאט לאט
ומכסים את הכל בשמן עד כיסוי היטב של כל הכדורים (אסור שהכדורים יהיו ללא השמן)
מניחים על השיש במטבח מוכן לאכילה כל עוד הכדורים מכוסים בשמן
אפשר להשאיר בחדר ללא קרור או להניח במקרר (שמן הזית קופא במקרר להוציא לפני האכילה כחצי שעה)
אפשר לשים במקרר את העיסה (לא כדורים) עם קצת שמן זית מעל. טוב לאכילה רק כמה ימים.
מגיש:
מקור: דרוזי
שתף את המתכון